Tizenegyespárbajban a legjobb nyolc közé jutott a magyar csapat a juniorvébén

Infostart
2009. október 6. 23:39
2-2-re állt 120 perc után a magyar junior-válogatott az U20-as labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében. A csapat gólját Kiss Máté lőtte, majd a csehek Vosahlik és a csereként beállt Rabusic révén fordítottak. A 99. percben Koman Vladimir pazar góllal egyenlített szabadrúgásból. A továbbjutás tizenegyes-párbajban dőlt el. Gulácsi Péter három lövést is kivédett, s ezzel hőssé vált: a legjobb nyolc közé jutott a magyar csapat a juniorvébén.

Egervári Sándor válogatottja a Gulácsi Péter - Dudás Ádám, Szekeres Adrián, Szabó János, Présinger Ádám - Gosztonyi András, Kiss Máté, Simon Ádám, Koman Vladimir - Németh Krisztián, Futács Márkó összeállításban kezdett.

A csehek eleinte többet birtokolták a labdát, de mindkét legénységre leginkább az óvatosság volt jellemző. Elsősorban Koman Vladimir harcossága volt feltűnő, a csapatkapitány óriási elánnal futballozott.

A 11. percben Présinger 17 méteres lapos szabadrúgása után a labda a jobb kapufa tövéről pattant ki.

A 15. percben a győri Kiss Máté óriási lövéssel szerzett vezetést, legalább 28 méterről bombázott a jobb felső sarokba. A találat kicsit megfogta a cseheket, akik aztán folyamatosan ocsúdtak, s egyre többet birtokolták a labdát. A 26. percben ki is egyenlítettek: a balszélen vezetett akciójuk utolsó előtti mozzanataként Fabian pontosan beadott, majd Vosahlik hat méterről a bal alsó sarokba csúsztatta a labdát.

A félidő további részében is a cseh válogatott birtokolta többet a labdát, jelentősebb helyzet nélkül.

A második félidő kiegyenlített játékot hozott. A csehek talán valamivel többet birtokolták a labdát, de a legnagyobb helyzet a magyar csapaté volt, a csereként beállt Simon András passza után Németh Krisztián csak csentiméterekkel lőtt a kapufa mellé.

A játékosok az utolsó percekben mind a két oldalon már nagyon vigyáztak az eredményre, semmit sem kockáztattak. Úgy festett, belenyugodtak, hogy hosszabbításban döntik majd el a továbbjutást, ahogy a nap korábi szakaszában a ghánai és a dél-afrikai válogatott is tette.

A 92. percben, a csehek megszerezték a vezetést, Vosahlik beadása után a csereként beállt Rabusic a magyar kapuba küldte a labdát. A magyarok nagyon küzdöttek: a 99. percben Koman Vladimir pazar gólt lőtt szabadrúgásból.

A hátralévő húsz percben a csehek birtokolták többet a labdát, de nem esett újabb gól. A továbbjutás tizeengyes-párbajban dől el.

Az első lövés a cseheké volt, Marecek lövését Gulácsi balra vetődve kivédte. Présinger gólt lőtt.

Rabusic gólt lőtt, következett Koman Vladimir: a bal alsó sarokba lőtt, 2-1, nekünk.

A csehek következő rúgója, Celustka higgadtan felrúgta a labdát a jobb felsőbe. Szabó János lövését Vaclik kivédte, megint egyelőre állt a két csapat.

A negyedik pár első lövője, Vosahlik, Panenka-szerűen emelte a labdát a kapuba, először vezettek a csehek. Gosztonyi András a jobb alsóba lőtt, 3-3.

Moravek lövését Gulácsi kiütötte, Németh Krisztiánon volt a világ szeme. Ám lezserül, nagyképűen a kapus ölébe lőtt., 4-4

Gulácsi azonban nem tört össze, Reznik lövését is kivédte. Balajti Ádám pedig belőtte a legjobb nyolcba a magyar csapatot. Jöhetnek az olaszok! Már az elődöntőért


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Dénes Tamás szakíró
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást