Rudolf Gergely a múlt szezon legjobb labdarúgója

InfoRádió / MTI
2009. október 5. 18:09
A Hivatásos Labdarúgók Szövetsége Rudolf Gergelyt, a Debrecen válogatott támadóját választotta az elmúlt bajnoki szezon legjobb játékosának. A második helyen az Újpest csapatkapitánya, Kabát Péter végzett, míg a harmadik a szintén debreceni Czvitkovics Péter lett.

A 19. alkalommal kiírt voksoláson a Magyarországon futballozó 770 első és másodosztályú játékos adhatta le szavazatát.

Összesen nyolc kategóriában hirdettek győztes, az edzők között első alkalommal kettős győzelem született: az újonc Haladással tavasszal bronzérmet szerzett Csertői Aurél, valamint a Debrecennel bajnoki címet nyert, azóta a BL-csoporkörben szereplő Herczeg András ugyanannyi szavazatot kapott.

A legjobb külföldön játszó magyar játékos Juhász Roland (Anderlecht) lett, a második helyen Gera Zoltán (Fulham), a harmadikon pedig Hajnal Tamás (Borussia Dortmund) végzett. A 21 éven aluli futballisták között a Debrecen védekező középpályása, Varga József diadalmaskodott Korcsmár Zsolt (Újpest) és Pátkai Máté (MTK Budapest) előtt.

A kapusok különcsatáját Végh Zoltán nyerte, aki az előző szezonban még az MTK-t erősítette, jelenleg a Vasasban játszik. A második Köteles László (Genk), a harmadik Vukasin Poleksic (Debrecen) lett. A montenegrói hálóőr ugyanakkor megnyerte a Magyarországon légióskodók versenyét, itt a kecskeméti Yannick állhatott fel a képzeletbeli dobogó második, míg a bosnyák Mario Bozic (az előző szezonban Újpest) a harmadik fokára.

A játékosok Arany Tamást látták a legjobb játékvezetőnek.