Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A Lyon edzője: \"Megérdemelte volna a Debrecen, hogy gólt szerezzen\"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Lyon magyarországi Bajnokok Ligája győzelme után a franciák lapok szerint a Debrecennek a mérkőzésen semmi sem sikerült. A kommentárok a nagy különbségű győzelem ellenére mentesek a fölényeskedéstől.

 A kedd esti vereség ellenére hála és tisztelet jár a Lokinak: nekik köszönhetően ugyanis Magyarország a francia média érdeklődésének a középpontjába került, ráadásul kifejezetten pozitív kontextusban, egy rangos sportmérkőzés kapcsán. És az sem utolsó szempont, hogy Budapest mellett immár Debrecen neve is bekerült a francia köztudatba.

Az Olympique Lyonnais magyarországi eredményéről szerda reggel nemcsak a sport- vagy a lyoni regionális lapok, hanem az országos média is bő terjedelemben tudósított. Hogy mit írnak a franciák győzelmével végződött mérkőzésről, az már egy másik kérdés.

A világ egyik legbefolyásosabb liberális napilapja, a Le Monde például úgy véli, hogy a lyoni csapat valósággal "lángolt" Budapesten, a magyarokkal kapcsolatban pedig Rudolf Gergely nevét említi, aki "messze kiemelkedett" csapatából, amelynek - a lap szerint - amúgy "semmi sem sikerült".

A jobboldali Le Figaro napilap Budapestről tudósító munkatársa arról ír, hogy "a komoly és realista" Olympique Lyonnais valósággal "felfalta" a magyar csapatot, ugyanakkor dicséri a debrecenieket, mondván, annak ellenére, hogy a franciák már az első félórában 3-0-ra vezettek, nem adták fel a játékot.

A lap is felfigyelt Rudolf Gergely teljesítményére, és úgy véli, Herczeg András edzőnek a kezdő csapatban kellett volna szerepeltetnie a tehetséges játékost. A "nem tetszett" rovatban viszont azt írják: "a magyar védelem elképesztő passzivitást mutatott".

A lapok többségénél egyébként érezhető a megkönnyebbülés: az elemzők ugyanis az utolsó pillanatig tartottak a franciák számára ismeretlen Lokitól, elsősorban a Liverpool ellen nyújtott teljesítménye miatt. És a 4-0-ás eredmény ellenére a kommentárok teljesen sportszerűek, mentesek minden fölényeskedéstől.

Claude Puel, az Olympique Lyonnais edzője például a mérkőzést követően a lyoni Le Progres című napilapnak nyilatkozva azt mondta: "A Debrecent jó csapatnak tartom, megérdemelték volna, hogy gólt szerezzenek, annál is inkább, mivel végig tisztességgel játszottak".