Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Rudolf, Bodnár és Szakály harcra kész

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Debrecen és a Lyon szakvezetőjének is az okozza a legfőbb gondot, hogy sérülés miatt kulcsjátékosa is hiányzik majd a ma esti labdarúgó Bajnokok Ligája-mérkőzésen. A francia játékosok a debreceniek liverpooli teljesítményét látva óvatosak a Puskás Ferenc Stadion-beli meccs előtt.

 Ahogy Liverpoolban, az Anfield Roadon, úgy Budapesten sem a legjobb összeállításában futhat ki gyepre a Debrecen. Herczeg András klubmenedzser szinte biztosan nem számíthat egyik legjobb védőjére, Mészáros Norbertre, és szintén ki kell hagynia a találkozót a főtáblára jutás után közvetlenül leigazolt Feczesin Róbertnek és Szélesi Zoltánnak is.

Rudolf Gergely, Bodnár László és Szakály Péter viszont ott lehet a csapatban. A szakvezető csak közvetlenül a meccs előtt, a Puskás Ferenc Stadionba érkezést követően hirdeti ki kezdőcsapatát. Herczeg András arról is beszélt, hogy jó lenne szoros mérkőzés játszani, de tisztában vannak vele, hogy a Lyon, mint nagycsapat, idegenben is játssza a saját játékát.

Tovább inspiráció lehet a játékosok számára, hogy menedzserek figyelik majd a játékukat. A Nemzeti Sport információi szerint a Lens képviselő kifejezetten Rudolf Gergely játékára lesznek kíváncsiak. A klubvezetők egyébként már nyáron is fontolgatták a támadó megszerzését, aki korábban a Nancy csatáraként már szerepelt a francia élvonalban.

A Debrecen már a döntetlennel is nagy bravúrt hajtana végre, mivel 1995. november 22-e után szerezne ismét magyar csapatként pontot a legrangosabb európai kupasorozat főtábláján. Akkor az FTC 3-3-as döntetlent játszott a svájci Grasshoppersszel az Üllői úti stadionban.

Az első meccsükön hazai környezetben az olasz Fiorentinát 1-0-ra legyőző vendégek trénere, Claude Puel sem legjobb összeállításában küldheti pályára tanítványait, ugyanis a nyáron szerződtetett argentin Lisandro López, a brazil Michel Bastos, illetve a francia Mathieu Bodmer és Alain Boumsong is sérüléssel küszködik.

A Lyon fiatal kapusa óvatosságra intette a francia közvéleményt. Hugo Lloris szerint a debreceniek nem véletlenül izzasztották meg a Liverpoolt, ezért a legnagyobb óvatossággal kell ellenük játszani.

A 20 óra 45 perckor kezdődő Debrecen-Lyon mérkőzést a norvég Tom Henning Övrebo vezeti.