eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Erősebb Loki várja a Liverpoolnál veszélyesebb Lyont

Kedden este a Puskás Ferenc Stadionban folytatja Bajnokok Ligája szereplését a Debrecen labdarúgó-csapata. A Loki a második fordulóban a francia Lyont látja vendégül. A hajdúsági együttes erősödhet az előző játéknaphoz képest, mert visszatérhet Rudolf Gergely és Varga József is.

Története első hazai Bajnokok Ligája csoportmérkőzését vívja a Debrecen, igaz, a Lyont nem a cívisvárosban, hanem albérletben, a Puskás Ferenc Stadionban fogadja a magyar bajnok. A hangulatra várhatóan nem lesz panasz így sem, ugyanis telt ház, vagyis 42 ezer szurkoló előtt léphetnek pályára a debreceniek.

Bár a DVSC némileg tartalékos a Liverpool ellen is helyt állt két hete, most kulcsemberek térhetnek vissza a csapatba. Varga József és Dombi Tibor eltiltása lejárt, így velük számolhat Herczeg András klubmenedzser, míg a sérültek közül Rudolf Gergely, Szakály Péter és Bodnár László szereplésére is jó esély van. A Kaposvár elleni pénteki bajnokin Mészáros Norbertet kellett lecserélni, ő vasárnap fizioterápiás kezelést kapott, és kevés esély van arra, hogy kedd estig felépül.

"Nem szabad tartanunk tőlük"


Rudolf Gergely mindenképpen játszani szeretne kedden, mert újra átélné a Levszki Szófia elleni fantasztikus hangulatot. A 24 esztendős csatár azt mondta, a sérüléséből sikerült teljesen felépülnie, és egyre intenzívebben tudja erősíteni a lábát.

A korábban Franciaországban szereplő támadó szerint az ottani futball nagyon "nehezen emészthető" a riválisok számára, s ezzel magyarázza, hogy a Lyon ugyan nem jobb csapat, mint a Liverpool, de ellenfélnek mindenképpen nehezebb.

"A Lyon egymás után hétszer nyerte meg a bajnokságot, ami szerintem Európa legkeményebb pontvadászata, mert általában minden gárda nagyon jól védekezik, emiatt pedig nehéz gólt rúgni. A Lyonban válogatott labdarúgók szerepelnek, akiknek a lábában számos BL-meccs van, tehát igen tapasztaltak a nemzetközi porondon. Persze ettől még nekünk nem szabad tartanunk tőlük" - emelte ki.

Rudolf hozzátette: a hajdúsági együttes legnagyobb fegyvere a jó csapategység, s szerinte a Lyon áll győzelmi kényszer alatt, a magyar bajnoknak pedig nincs más feladata, mint saját játékát játszani a keddi BL-mérkőzésen.

"Tulajdonképpen rajtunk nincsen semmiféle teher, felszabadultan játszhatunk, miután már így is olyan eredményt értünk el, amelyre talán senki sem számított. A Lyon minden bizonnyal tovább akar jutni a csoportból, ehhez pedig meccseket kell nyernie, többek között ellenünk is. Nekünk viszont nincs veszítenivalónk, csak futballoznunk kell, ahogyan eddig is tettük" - tette hozzá.

"Sokat jelent számomra, hogy a következő meccsen egy francia csapat ellen lépünk pályára, de a legfontosabb a győzelem. Ha nyerni tudunk, az nemcsak nekünk, de a magyaroknak is nagy siker lenne, mert az országot is képviseljük. Ha a lyoniak látták a liverpooli találkozót, akkor nagyon koncentráltan játszanak majd a Puskás Stadionban." - mondta Adamo Coulibaly, a Debrecen francia-szenegáli támadója, aki három évvel ezelőtt még úgy egészítette ki a hetedosztályú RC Neauphle le Chateau-tól kapott fizetését, hogy targoncavezetőként dolgozott. Hozzátette: a DVSC játékosai mindent meg fognak tenni a Lyon és a Fiorentina ellen, hogy kiharcolják a továbbjutást.

"A Lyon veszélyesebb csapat a Liverpoolnál"

A Lyont a hétvégén a helyszínen nézte meg Bücs Zsolt másodedző. "Jó iramú, teltházas mérkőzést láttam szombaton, bár a Lyonnak nem volt könnyű dolga a fegyelmezetten védekező Toulouse ellen. Az hamar kiderült, hogy ellenfelünk játékosai átlagon felüli futógyorsasággal rendelkeznek, a szélsők és a középpályások hihetetlen sebességgel futballoztak, ezért észnél kell lennünk kedden, végig koncentrálnunk kell, mert egy hiba végzetes lehet"- mondta a tréner.

Bücs Zsolt kiemelte: több játékos is kimagasló teljesítményt nyújtott a Lyonban, például a két támadó, Gomis és Govou rendkívül veszélyes, de Pjanics és Kallström is hasznos tagja volt a csapatnak. "A Lyon veszélyesebb csapat a Liverpoolnál, játékosai rendkívül jól képzettek. Ha jól le tudjuk zárni a széleket, ha nem adunk teret a gyors játékosoknak, akkor lehet keresnivalónk a franciák ellen" - tette hozzá.

Sok a hiányzó a Lyonnál

A bajnokságban jelenleg második helyen álló francia együttest is sérülések sújtják, Lisandro Lopez, Bastos Lopez, Delgado, Bodmer és Boumsong el sem utazott a kerettel Budapestre.

A kedden 20:45 órakor kezdődő meccs játékvezetője a norvég Tom Henning Övrebo lesz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×