"Debrecen - az ismeretlen játékosok ugródeszkája"

Infostart
2009. szeptember 29. 11:20
"Debrecen - az ismeretlen játékosok ugródeszkája" címmel közölt tudósítást az AFP hírügynökség a Loki Lyon elleni meccse előtt. Az írás szerint a Debrecen olyan csapat, amelyet nem zavarja, ha elkelnek a játékosai, mert közben gazdagodik.

A Lyonnal szemben felálló Debrecen ezekben a napokban a korábbi nullához képest kiemeltnek mondható publicitást kap a nyugati sajtóban. Az AFP például azt emeli ki a BL-összecsapáshoz kapcsolódó írásában, hogy a Loki az a klub, amely boldog, ha elszipkázzák tőle játékosait. "Ha vannak érdeklődő klubok, mi nem akadályozzuk meg játékosainkat a távozásban" - mondta a hírügynökségnek Herczeg András edző.

Lehet, hogy Szima Gábor az ország 32. leggazdagabb embere, de klubjának lehetőségei még mindig jóval szerényebbek, mint a BL-rivális Fiorentináé, Lyoné vagy Liverpoolé - olvasható a tudósításban. Példa erre a szerény méretű VIP-házikó és a szintén szerény stadion is, ami a tudósító szerint úgy néz ki, mint ha a BL-be való bejutás után, sebtében húzták volna fel.

Az írás megemlíti a Debrecen hazai bajnoki sikereit és azt is, hogy a csapat komoly pénzt és energiákat fektet az utánpótlás nevelésébe. Annak ellenére, hogy a klub az idén először vett nagyobb nevű külföldi ligákból játékosokat, a hosszú távú cél, hogy továbbra is "jó eladók legyünk" - mondta Herczeg András.

Az, hogy a csapat bejutott a Bajnokok Ligájába, ebben mindenképpen segít - jegyzi meg az AFP. Nemcsak a fiatalabb, de az idősebb játékosok után is érdeklődnek. A 24 éves Rudolf Gergely, aki szerződése utolsó évében jár, megerősítette, hogy már megkeresték ajánlatokkal, de azt mondta: a BL-meccsekn mindenképpen játszani akart.

A francia Adamo Coulibaly is arról álmodik, hogy a lokis tapasztalattal megnyílik előtte az út a Bundesligába vagy a francia bajnokságba.

Az AFP végezetül úgy fogalmaz: a Liverpoolnak küzdenie kellett a Debrecen ellen, és ez máris két millió euróról 11,5 millióra növelte a klub értékét - a transfermarkt.de nevű német oldal szerint.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást