eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Hamilton nyert Szingapúrban

Az angol Lewis Hamilton nyerte a Formula-1-es Szingapúri Nagydíjat, a második helyen a német Timo Glock, a harmadikon pedig a spanyol Fernando Alonso végzett. A világbajnoki pontversenyt vezető angol Jenson Button az ötödik helyen ért célba, így egy ponttal növelte előnyét csapattársa, az ezúttal a hatodik helyen befutó brazil Rubens Barrichellóval szemben.

Hamilton már a rajtnál is jól jött el, Rosberg szintén jól kezdett, miután megelőzte a második helyről rajtoló Vettelt. A rajt győztese Alonso, aki feljött a negyedik helyre. Heidfeld a tízben végzett az időmérőn, de autója a megengedettnél könnyebb volt, ezért a boxból kellett indulnia. Barrichello 9., Button 11., Raikkönen 12. helyről rajtolhatott.

A 20. körben Heidfeld és Sutil ütközött, bejött a biztonsági kocsi, amely három körön át haladt a pályacsíkon. Vettel diffúzorának letört egy darabja, és túl gyorsan ment a depóban, áthajtásos büntetést kapott, így a világbajnoki címtől egyre távolabb került.

Hamilton továbbra is magabiztosan vezette a mezőnyt, Barichello az ötödik, a vb-éllovas Button a hatodik helyen hajtott. Nem sokkal a vége előtt Button már kímélte a Brawnt, az utolsó boxkiállás során azonban megelőzte csapattársát, Barichellót.

A futamot végül a címvédő Lewis Hamilton nyerte, így idei második futamgyőzelmét érte el. A második helyen a német Timo Glock, a harmadikon pedig a spanyol Fernando Alonso végzett. Sebastian Vettel zárt a negyedik helyen.

A világbajnoki pontversenyt vezető Jenson Button az ötödik, riválisa, a brazil Rubens Barichello pedig a hatodik helyen zárt, aki előtt Button már 15 ponttal vezet. A világbajnokságból már csak három futam van hátra, így az angol pilóta egyre közelebb van pályafutása első világbajnoki címéhez.

A verseny végeredménye
1. Hamilton - McLaren-Mercedes
2. Glock - Toyota
3. Alonso - Renault
4. Vettel - Red Bull-Renault
5. Button - Brawn-Mercedes
6. Barrichello - Brawn-Mercedes
7. Kovalainen - McLaren-Mercedes
8. Kubica - BMW Sauber
9. Nakadzsima - Williams-Toyota
10. Räikkönen - Ferrari
11. Rosberg - Williams-Toyota
12. Trulli - Toyota
13. Fisichella - Ferrari
14. Liuzzi - Force India-Mercedes

A pontverseny állása
1. Button 84 pont
2. Barrichello 69
3. Vettel 59
4. Webber 51.5
5. Räikkönen 40
6. Hamilton 37
7. Rosberg 30.5
8. Alonso 26
9. Glock 24
10. Trulli 22.5
11. Kovalainen 22
12. Massa 22
13. Heidfeld 12
14. Kubica 9
15. Fisichella 8
16. Sutil 5
17. Buemi 3
18. Bourdais 2

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×