eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Ecclestone a volt Ferrari-vezért támogatja

Bernie Ecclestone, a Formula-1 jogtulajdonosa szerint a francia Jean Todt a megfelelő ember a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöki posztjára, miután Max Mosley jelenlegi vezető mandátuma októberben lejár.

Az FIA-nak egy erős, tapasztalt, tehetséges vezetőre van szüksége. Jean a legjobban felkészült, legalkalmasabb ember erre az életbevágóan fontos pozícióra. Tisztelem azért, amit eddig elért, és tudom, hogy amit elhatároz, ahhoz minden körülmények között tartja magát - mondta pénteken Bernie Ecclestone.

Jean Todt az október 23-i választáson az 1981-es finn rali-világbajnokkal, Ari Vatanennel küzd majd meg az elnöki posztért.

A jelenlegi elnök, Max Mosley júniusban, a Formula-1-es csapatokkal kötött - a jövő évi szabályokra vonatkozó - megállapodás részeként azt mondta, nem jelölteti magát újra az októberi választáson. Július 15-én a brit a franciát javasolta utódjának, aki egy nappal később bejelentette, hogy megpályázza a tisztséget. Időközben a bahreini automobil szövetség is jelezte, hogy a korábbi Ferrari-csapatfőnököt támogatja, míg Vatanen mögött állítólag hét ország szövetsége áll.

Jean Todt 1993-tól 2007-ig volt a Ferrari vezetője, irányítása alatt az olasz istálló a konstruktőrök között nyolc világbajnoki győzelmet, a pilóták pontversenyében pedig hat vb-címet szerzett.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×