Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Ecclestone a volt Ferrari-vezért támogatja

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Bernie Ecclestone, a Formula-1 jogtulajdonosa szerint a francia Jean Todt a megfelelő ember a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöki posztjára, miután Max Mosley jelenlegi vezető mandátuma októberben lejár.

Az FIA-nak egy erős, tapasztalt, tehetséges vezetőre van szüksége. Jean a legjobban felkészült, legalkalmasabb ember erre az életbevágóan fontos pozícióra. Tisztelem azért, amit eddig elért, és tudom, hogy amit elhatároz, ahhoz minden körülmények között tartja magát - mondta pénteken Bernie Ecclestone.

Jean Todt az október 23-i választáson az 1981-es finn rali-világbajnokkal, Ari Vatanennel küzd majd meg az elnöki posztért.

A jelenlegi elnök, Max Mosley júniusban, a Formula-1-es csapatokkal kötött - a jövő évi szabályokra vonatkozó - megállapodás részeként azt mondta, nem jelölteti magát újra az októberi választáson. Július 15-én a brit a franciát javasolta utódjának, aki egy nappal később bejelentette, hogy megpályázza a tisztséget. Időközben a bahreini automobil szövetség is jelezte, hogy a korábbi Ferrari-csapatfőnököt támogatja, míg Vatanen mögött állítólag hét ország szövetsége áll.

Jean Todt 1993-tól 2007-ig volt a Ferrari vezetője, irányítása alatt az olasz istálló a konstruktőrök között nyolc világbajnoki győzelmet, a pilóták pontversenyében pedig hat vb-címet szerzett.