Inforádió

Meghallgatom Élő adás

\"Czink Melindának a sikert is meg kell tanulnia kezelni\"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Megszerezte pályafutása első WTA-torngyőzelmét Czink Melinda. A magyar teniszező a 220 ezer dollár összdíjazású, québeci fedettpályás verseny döntőjében három szettben győzött a cseh Safarova ellen, a világranglistán pedig - Szávay Ágnest is megelőzve - előrelépett a 37. helyre.

A sikert éppúgy meg kell tanulnia kezelni, mint a sikertelenséget - mondta az InfoRádióban a québeci tenisztornát megnyert Czink Melindáról édesapja. Hozzátette: nagyon örülnek, hogy lánya eredményein végre kezd meglátszani a sokéves felkészülés eredménye.

A magyar teniszező több mint egy éve egy ausztrál edzővel készül, akivel sokat dolgoztak a technikáján, ám a sikerhez az is kellett, hogy Melinda fejben is összeszedje magát. Ehhez szükség volt még egy kis türelemre és alázatra, ami végül meghozta at eredményt is - magyarázta Czink István.

A tornagyőzelemmel Czink Melinda - bár csak egy pozícióval, de - megelőzte a világranglistán Szávay Ágnest. A játékos édesapja megjegyezte: számítottak rá, hogy a mentális és fizikai felkészülés hamarosan sikerre vezet, de nem tudták, hogy ez még az idén bekövetkezik-e.

Czink István elmondta: lánya első, québeci meccsén nagyon megszenvedett a győzelemért, aztán egyre jobban ment neki a játék. Édesapja szerint a magyar teniszező a negyeddöntő előtt tartott az első helyen kiemelt Nagyja Petrovától is, aki, miután az első játszmát a rövidítésben 7:6-ra elvesztette, betegségre hivatkozva feladta a mérkőzést.

A Lucie Safarova elleni döntő (4:6, 6:3, 7:5) is nagyon izgalmasan indult, a második szett elején azonban megérezte Melinda, hogy az ellenfél az eredmény megtartásán dolgozik, és átvette az irányítást - magyarázta az édesapa, megjegyezve: a döntő szettben egy hajszállal jobbnak bizonyult a lánya.

Hanganyag: Farkas Dávid