eur:
394.49
usd:
370.24
bux:
65491.71
2024. április 23. kedd Béla

Bodnár: Pozitívan jöttünk ki a mérkőzésből - videókkal

A vereség ellenére jól sikerült a Debrecen labdarúgó-csapata történetének első Bajnokok Ligája mérkőzése, ugyanis a magyar bajnok az Anfield Roadon nem vallott szégyent a Liverpool ellen. Bondár László szerint a Loki remekül helytállt, míg Kiss Zoltán szerint óriási dolog, hogy ilyen eredményt értek el.

"Túlzás lenne azt mondani, hogy örülök az eredménynek, de azért egy gólt kapni az Anfield Roadon mégis óriási dolog" - értékelt Kiss Zoltán csapatkapitány.

"Azt, hogy hány százalékon pörgött a Liverpool, nem tudom, hiszen nincsen viszonyítási alapom, ugyanakkor azt gondolom, a Lyon elleni mérkőzés jóval nehezebb lesz. Nem mertünk nagyon kitámadni, nehogy túl nagy területük legyen a házigazdáknak".


A találkozón eltiltása miatt nem léphetett pályára a selejtezősorozatban három gólt is szerző Varga József, így ő csak nézőként szurkolhatott társainak: "Nem mondhatnám, hogy csalódott vagyok, hiszen ha a meccs képét nézzük, egy góllal jobb volt a Liverpool. Nehéz volt kintről végignézni a mérkőzést, de remekül teljesített a csapat. Lehet, hogy kívülről úgy tűnt, nem veszi teljesen komolyan a találkozót a Liverpool, de szerintem ez elképzelhetetlen, hiszen az könnyen a visszájára sülhetett volna el még egy ilyen nagy csapatnál is. Néha kicsit bátortalanok voltunk, de amikor elvállaltuk a futásokat és a passzokat, rögtön feljavultunk."

A Loki egyik legnagyobb helyzetét Adamo Coulibaly hagyta ki: "Reina nagyon jól jött ki, nagyon nehéz volt ellőni a labdát. Ma csak harcolni tudtam, két támadóval természetesen kicsivel könnyebb dolgom van, a Lyon ellen már győzni szeretnénk, de természetesen a pontszerzés is jó lenne."

A csapatban a legtöbb BL-rutinnal rendelkező Bodnár László szerint is jól helytállt az együttes: "Négy évig voltam a Dinamo Kijevben, szóval én már játszottam a Bajnokok Ligájában, mondtam is a többieknek, hogy ez bizony más lesz, sokkal gyorsabb lesz a játék, mint otthon egy bajnokin. Úgy érzem, nagyon pozitívan jöttünk ki ebből a mérkőzésből. Külön motiváció számomra, ha ilyen játékosok ellen léphetek pályára, az lenne persze az igazi, ha ez hétről hétre így menne. A Lyon elleni találkozó szerintem sokkal nehezebb lesz, az a csapat egységesebbnek tűnik. Ez a Liverpool engem kicsit meglepett, azt hittem, jobban odaszegeznek minket majd a kapu elé."

"Nehéz volt csereként beszállni, hiszen a Liverpool egy fantasztikus csapat, de megpróbáltam tenni a dolgomat. Úgy gondolom, ha van egy kis szerencsénk, akkor máshogy is alakulhatott volna a dolog, de így sem vallottunk szégyent. Az első félidőben sokat hibáztunk. Úgy érzem, ha több ilyen kaliberű csapattal találkoznánk, akkor megszoknánk ezt a tempót" - mondta a hajrára beálló Laczkó Zsolt.

A Debrecen a 2. fordulóban, szeptember 29-én a Lyon együttesét fogadja a Puskás Ferenc Stadionban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×