eur:
395.02
usd:
371.02
bux:
65160.25
2024. április 19. péntek Emma

"Nem ismerjük a Debrecent, ezért veszélyes lehet"

Szerdán este valósággá válik az álom: a Debrecen labdarúgói a Liverpool otthonában lépnek pályára a BL-ben. Herczeg András szerint esélyekről kár beszélni, mert ilyen kaliberű együttes ellen még nem játszott a magyar bajnok. A Loki trénere három játékosra nem számíthat, de Rudolf Gergely szereplésére is csekély az esély. A Liverpool nem becsüli le a DVSC-t, mivel nem sokat tud a hajdúsági alakulatról. A Vörösök eddig csak kétszer tudtak magyar csapatot legyőzni.

A Debreceni VSC 107 éves történetének legnagyobb érdeklődéssel kísért meccsét vívja szerdán: a Loki a Liverpool otthonában, az Anfield Roadon lép pályára a Bajnokok Ligája csoportkörében. Az ötszörös BEK- és BL-győztes angol sztárcsapat vendégeként természetesen nem a magyar bajnok az esélyes, hiába nyert meg hat selejtezőből ötöt és lőtt minden meccsén legalább egy gólt.

Herczeg: Két lábbal kell állni a földön

"A drukkot még nem látom, de a várakozást igen. Az Anfield Roadon pályára lépni örökre szóló élmény lesz számukra, biztos ott motoszkál a játékosokban, hogy hamarosan klasszisokkal találják szembe magukat. Ahogy közeledik a mérkőzés, nyilván a drukk is egyre nagyobb lesz bennük, de bízom benne, hogy az elszántság is" - mondta a Debrecen klubmenedzsere a dvsc.hu-nak.

"Esélylatolgatásokba nem lehet belemenni, hiszen ilyen kaliberű csapat ellen, ebben az összetételben még nem léptünk pályára. Természetesen lehet mondani nagy szavakat, hogy bátran és elszántan játszunk, de azért nem mindegy, mit enged meg az ellenfél. Megnéztem a Liverpool Burnley elleni meccsét, illetve videón a Bolton elleni bajnokit, azt kell mondanom, nem sokat volt a labda a Vörösök ellenfeleinél" - fejtette ki Herczeg András.

A Loki edzőjének nagy gondot okoz, hogy Varga József és Dombi Tibor eltiltás, Szélesi Zoltán sérülés miatt nem játszhat az Anfield Roadon, míg Rudolf Gergely szereplésére csekély az esély. Herczeg András kiemelte: a többieknek kell egy olyan pluszt adni, hogy pótolni tudják a hiányzókat.

"Bennem van, milyen jó lenne gólt szerezni, de két lábbal kell állni a földön. Nekünk az a feladatunk, hogy tisztességgel, becsülettel a legjobb teljesítményt próbáljuk nyújtani" - mondta céljairól a DVSC trénere.

"Nem feltartott kézzel megyünk ki a pályára"

A hajdúságiak csapatkapitánya, Kiss Zoltán közölte: izgatottan várják a találkozót. "Mindenki elszánt, szeretnénk jó eredményt elérni. Bármi megtörténhet, de azért reálisan kell nézni az esélyeket. Tavasszal a Liverpool négyet rúgott hazai pályán a Real Madridnak, tehát nem akármilyen feladat előtt állunk. A földön járunk, tudjuk, hol a helyünk, ki ellen játszunk, de nem feltartott kézzel megyünk ki a pályára" - tette hozzá.

A Debrecen játékosai közül Bodnár Lászlónak nem lesz ismeretlen az Anfield Road légköre, hiszen 2001-ben, a Dinamo Kijev játékosaként már járt a stadionban. A liverpooli meccsen nem kapott szerepet, végig a kispadon ült, de az ukrajnai találkozón 56 percig pályán volt az angolok ellen.

Nem becsülik le a Lokit Liverpoolban


A Liverpool nem veszi félvállról a magyar bajnok elleni összecsapást, a csapat középpályása, Lucas Leiva szerint nem becsülhetik le a DVSC, mert ha a BL-ben szerepel, nem lehet gyenge együttes. "Talán ők többet tudnak rólunk, mint mi róluk, ez pedig veszélyessé teszi őket" - vélekedett a brazil játékos.

A Vörösök menedzsere, Rafa Benítez 300. alkalommal ül majd a liverpooli kispadon a Loki ellen. Eddigi mérlege tiszteletet parancsoló: 57 százalékos győzelmi mutatóval rendelkezik a spanyol szakvezető.

A liverpooliak a Burnley elleni 4-0-s sikerrel hangoltak a szerdai találkozóra. A fölényesen megnyert meccsen az is belefért, hogy néhány kulcsemberét a hajrában lehozza Benítez. Az angoloknál a dán Daniel Agger nem játszhat, míg Javier Maschero szereplése bizonytalan.

A meccs 20:45-kor kezdődik, a játékvezető a portugál Pedro Proenca Oliveira Alves Garcia lesz.Máté János szerezte az utolsó gólt

A Liverpool kilencedik alkalommal találkozik magyar csapattal, és eddig mindössze kétszer tudott győzni, négyszer döntetlen ért el, kétszer kikapott. A Vörösök mérlege hazai pályán már sokkal jobb, hiszen a négy meccsből egy-egy döntetlen és vereség mellett kétszer nyertek. A négy eddigi párharcából egyaránt kétszer esett ki és jutott tovább az angol együttes.

A szigetországiak először 1966-ben találták magukat szembe magyar klubbal, akkor a Budapesti Honvéddal csaptak össze, s ugyan 2-0-ás összesítéssel továbbjutottak a Kupagyőztesek Európa Kupájának negyeddöntőjéből, de a Népstadionban rendezett első meccsen csak gól nélküli döntetlenre futotta az erejükből.

Anglia egyik legnépszerűbb együttese az 1967-68-as szezonban a Vásárvárosok Kupájának (UEFA Kupa, majd Európa Liga elődje) harmadik fordulójában az FTC-t kapta riválisnak, Budapesten és Liverpoolban egyaránt 1-0-ra kikapott, így búcsúzott.

Három évvel később ismét a Ferencváros következett: a VVK 1. fordulójában 1-1-es döntetlen született Budapesten, végül az angolok jutottak tovább 2-1-gyel. Ez volt az egyetlen magyarországi szereplés, amelyet góllal zárt a Liverpool.

Utoljára 1974-ben érkezett Budapestre a csapat, s a KEK 2. fordulója sem szép emlék az ötszörös BL-győztes gárda számára, ugyanis gól nélküli döntetlent ért el az FTC ellen a Népstadionban, hazai pályán pedig 1-1-et, így a magyarok jutottak tovább. Az utolsó magyar gólt Máté János szerezte a Vörösök ellen.

Old Trafford után Anfield Road

A DVSC még gólt sem tudott szerezni angol gárda ellen. Az egyetlen szigetországi együttes, amellyel találkozott, a Manchester United, amely kétszer 3-0-ás győzelemmel búcsúztatta négy éve a BL utolsó selejtezőkörében.

A négy évvel ezelőtti párharc során a jelenlegi keretből Dombi Tibor, Kiss Zoltán, Bernáth Csaba és Komlósi Ádám játszott.

Százszoros pénzt is hozhat a Loki


A legnépszerűbb brit fogadóiroda, a William Hill esélylatolgatásai alapján a magyar bajnok szinte biztosan vereséget szenved története első BL-mérkőzésén: a legkisebb pénzt a Liverpool 2-0-ás sikere jelentené, ez esetben 9:2-höz az odds, az 1-0-t már 8:1-hez, a 3-0-t pedig 11:2-höz adják.

A legnagyobb meglepetést egy 4-2-es liverpooli vagy debreceni siker jelentené a fogadóiroda szerint, előbbit 66-szoros, utóbbit pedig 100-szoros szorzóval lehet megtenni.

Az első gól megszerzésére a spanyol Fernando Torrest tartják az első számú esélyesnek (11:4), mögötte Steven Gerrard (7:2) és a holland Dirk Kuyt (5:1) következik a hazaiaktól.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×