eur:
393.82
usd:
368.45
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Gól nélküli a szuperrangadó, a sírból hozta vissza a meccset az Arsenal

Nem született gól az Inter és a Barcelona mérkőzésén a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében. Az Arsenal két gólos hátrányból fordított a Liege ellen.

A Loki csoportjában a Lyon csak nehezen, a 76. percben szerzett góllal győzte le Fiorentinát. A franciák a második félidőt emberelőnyben játszották végig, ugyanis Gilardinót könyöklés miatt kiállították. A Lyon győztes gólját Pjanic szerezte.

Nem bírt egymással az Inter és a címvédő Barcelona az első forduló rangadóján. A katalánoknak több helyzetük volt, főleg Messi volt aktív, ám nem tudott betalálni a kiválóan védekező kék-feketék ellen. Tegyük hozzá, a Barcelona nem kapott meg egy jogosnak tűnő büntetőt Sztankovics kezezése miatt.

A keleti derbit a Dinamo Kijev nyerte, hátrányból fordítva az orosz bajnok Kazany ellen. A Rubin szerzett vezetést Domínguez révén az első félidőben, de az ukránok az utolsó 20 percben három gólt lőttek. A Dinamóban tíz év után játszott BL-meccset Andrij Sevcsenko.

A Sevilla két brazilja, Luis Fabiano és Renato góljával nyert a BL-újonc román Unirea ellen. A spanyol együttes 43 nemzetközi kupameccsén csak egyszer kapott ki hazai pályán.

Bölöni László csapata, a Liege gyorsan el akarta dönteni az Arsenal elleni meccset. A 2. percben az eltiltás alól felmentett Eduardo sarkazással hozta helyzetbe az ellenféltől Mangalát, aki 18 méterről a hálóba bombázott. Két perccel később Gallas lökte fel Jovanovicsot a kapu előtt, a szerb csatár pedig magabiztosan belőtte a tizenegyest.

A londoniak Nicklas Bendtner találatával szépítettek, majd a hajrában fordítottak az Ágyúsok. Előbb a belga Vermaelen kotort be közelről egy kipattanót, majd egy szöglet után Eduardo térdéről került a labda a hálóba.

A H csoport másik meccsén az Olympiakosz immár új edzővel, Bozidar Banoviccsal a kispadon legyőzte az Alkmaart. A görög együttes Toroszidisz fejesével tartotta otthon a 3 pontot. A meccset Kassai Viktor vezette.

Bajnokok Ligája, első forduló, eredmények:

E csoport
Liverpool-Debrecen 1-0
Lyon-Fiorentina 1-0
F csoport
Inter-Barcelona 0-0
Dinamo Kijev-Rubin Kazany 3-1
G csoport
Stuttgart-Rangers 1-1
Sevilla-Unirea Urziceni 2-0
H csoport
Olympiakosz-AZ Alkmaar 1-0
Standard Liege-Arsenal 2-3

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×