eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Nincs megállapodás a DigiSportról, sokan lemaradnak a Loki BL-meccséről

Csak a Digi TV sportcsatornáján, a DigiSporton lehet majd élőben nézni a Liverpool-Debrecen mérkőzést a labdarúgó Bajnokok Ligájában szerdán, mert a Digi Kft. és a műsorelosztók között nem született megállapodás az adás terjesztésére vonatkozóan.

A Digi TV szeptember eleji közleményében azt írta: "szeptember 3-tól minden műsorterjesztési társaság számára - azonos feltételek mellett - elérhetővé tette a Digi Sport csatorna saját hálózatukon történő elosztását, így Magyarország területének több mint 80 százalékán nézhetővé válik az utóbbi évtized legjelentősebb magyar labdarúgó sikere, a Debrecen BL-beli szereplése."

A cég hétfői közleményében úgy fogalmazott, hogy az igények kielégítése érdekében 24 órás technikai támogatást és október 31-ig tartó ingyenességet biztosít az érdeklődő kábelszolgáltatók részére, akiknek az sem jelenthet akadályt, hogy "a hatályos jogi szabályozás 30 napos előzetes értesítést ír elő a csatornakiosztás megváltozása esetén."

A T-Home hétfőn este, az MTI-nek is eljuttatott közleményében viszont leszögezi: "a Bajnokok Ligája egyes mérkőzéseinek közvetítési jogát elnyerő televíziós csatorna - a T-Home képviselőinek korábban tett többszöri megkeresése ellenére - csak megkésve, szeptember 13-án, vasárnap adott hivatalos ajánlatot a műsor terjesztésére vonatkozóan."

A T-Home szerint ebben az ajánlatban a Digi TV által korábban közöltekkel ellentétben a műsorterjesztők számára biztosított átmeneti (október 31-ig tartó) ingyenességhez rendkívül hátrányos feltételek kapcsolódnak. Emiatt a T-Home "legjobb szándéka ellenére sem" tudja televíziós szolgáltatásain belül jogszerűen műsorra tűzni a DigiSport adását, "figyelembe véve a még el sem kezdett tárgyalások várhatóan hosszú folyamatát, valamint a műsorterjesztők 30 napos előzetes bejelentési kötelezettségét az előfizetők és a hatóság felé."

Szűcs László, a UPC szóvivője az origo internetes oldalnak elmondta: a tárgyalások még el sem kezdődtek, a Digi TV csak egy alapajánlatot küldött, és ha az egyeztetések meg is kezdődnek, azok bizonyosan több hetet vesznek majd igénybe.

"Ráadásul a médiatörvény értelmében bármilyen új csatorna továbbítását megelőzően 30 nappal hivatalosan jelezni kell ezt a médiahatóságnál, míg a hírközlési törvény szerint 15 nappal az indulás előtt az előfizetőket is értesíteni kell" - tette hozzá Szűcs.

Az origo érdeklődésére Kristóf Péter, a DigiSport felelős szerkesztője azt mondta: nem tud megállapodásokról, és megerősítette, hogy a Liverpool-Debrecen találkozó csak a Digi TV hálózatán, és a csatorna internetes oldalán lesz látható.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Forgalmi dugóba került az építőipar

Forgalmi dugóba került az építőipar

A 2022-es háborús és inflációs válság után nem egészen 2 évvel tulajdonképpen adottak a feltételek ahhoz, hogy a magyar építőipar és azon belül a lakásépítések lendületet kapjanak. Mégsem ez történik, az ágazati szereplők és szakértők szerint 2024-ban és még 2025-ben is kevesebb lakás készül el Magyarországon, mint 2023-ban, pedig az sem volt már egy jó év. Kicsit több mint egy évnyi válságtünet tehát bő 3 éves szakadékot hagy maga után. A gyors lassulás, lassú gyorsulás problémája ismert jelenség az autópálya-üzemeltetésben, a következménye bosszantó torlódás.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×