Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Szávay nem elégedett, de dicséri edzőjét

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Sokkal jobb eredményekre számított az elmúlt versenyeken Szávay Ágnes, a Vasas SC világranglista-33. teniszezője, azonban így is úgy érzi, új edzőjének köszönhetően szakmailag jó úton halad.

Mindezt a 20 esztendős sportoló mondta el, budapesti sajtótájékoztatóján.

"Az idei tornák egy részén nem volt lehetőségem megfelelő edzésmunkát végezni a mérkőzések között - fogalmazott Szávay. - Sokszor előfordult, hogy felmentem a pályára, majd a meccset követően pihentem, mert nagyon rövid időn belül ismét játszanom kellett."

Az amerikai nyílt bajnokságon már az első körben kiesett teniszező hozzátette: a torontói torna és a US Open volt mérvadó a teljesítménye szempontjából; utóbbin úgy érzi, túlságosan is izgult ahhoz, hogy jó eredményt érjen el.

"Az új edzőm által kialakított program segítségével a következő versenyeken sokkal jobban fog menni a játék, de ha esetleg mégsem így alakul, jövőre már biztosan jobb teljesítményre leszek képes - mondta. - Sokat edzem Bécsben, általában a hétköznapjaim ezzel telnek, aztán a hétvégéken az erőnléti tréningeket már itthon végzem. Azonban elképzelhető, hogy a megfelelő munka érdekében Bécsbe kell költöznöm."

A sajtótájékoztató keretein belül Szávay szponzora, a Toyota Magyarország egy autóval ajándékozta meg a sportolót, aki az esemény zárásaként a Vasas SC korosztályos teniszezőit mozgatta meg a pályán.