eur:
393.31
usd:
367.41
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Perre megy a Renault a vádaskodás miatt

Állítása szerint semmit sem tud arról Fernando Alonso, hogy istállója, a Renault vezetői tavaly Szingapúrban utasították volna csapattársát, Nelson Piquet Juniort: törje össze autóját az ő futamgyőzelme érdekében.

"Nagyon nehéz megérteni, ami most zajlik - nyilatkozta a kétszeres világbajnok spanyol Monzában, a vasárnapi Olasz Nagydíj helyszínén. - Nagyon meglepett a hír, nem is tudom elképzelni ezeket a dolgokat."

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) augusztus végén kezdeményezett vizsgálatot a szingapúri baleset miatt. Piquet Jr. a 13. körben nagy sebességgel a falnak rohant, bejött a biztonsági autó, így az első tankolását már korábban megejtő, a 14. helyről elrajtolt Alonso jelentős előnybe került a többiekkel szemben, akiknek még ez után kellett üzemanyagvételre kiállniuk. Alonso hamarosan az élre állt, sőt akkora előnyre tett szert, hogy második kiállása után is az első helyre tért vissza, s meg is nyerte a versenyt.

Sajtóértesülések szerint a botrányt Piquet Jr. háromszoros vb-győztes apja robbantotta ki, július 26-án ő értesítette a FIA-t a történtekről, néhány nappal később pedig állítólag a fia is vallomást tett.

Az ügy napvilágra kerülése óta - az állítólagos ötletgazdák - Flavio Briatore, a Renault csapatfőnöke és Pat Symonds főmérnök tagadja a vádakat. A Renault bejelentette, hogy eljárást kezdeményezett Párizsban a versenyzővel és édesapjával szemben, valótlan állítások, illetve zsarolás kísérlete miatt.

Briatorét és Symondsot szeptember 21-én hallgatja meg a FIA.

Címlapról ajánljuk
A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában

szakértők az Arénában
A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×