eur:
393.94
usd:
369.56
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Adebayor és Touré az Arsenal ellen

Rangadókat hoz a válogatott mérkőzéseket követő első forduló a topbajnokságokban. Spanyolországban az Espanyol új stadionjában a Real Madrid lép pályára. A Barcelona a Getaféval játszik. A Bundesliga slágere a Dortmund-Bayern mérkőzés lesz. Olaszországban a lazio a Juventust fogadja. Angliában az Arsenal a Manchester Cityvel, a Spurs a Manchester Uniteddel játszik.

A városi rivalizálás jegyében zajlik a hétvégi spanyol futballbajnoki forduló: szombaton előbb a madridi Getafe fogadja a címvédő, Bajnokok Ligája-győztes FC Barcelonát, majd késő este a barcelonai az Espanyol látja vendégül a Real Madridot.

A fővárosiak és a katalánok olykor ellenségeskedésbe is átcsapó versengésében azért ezúttal is a "nagyok" mellett szól minden, vagyis több mint meglepő lenne, ha akár a Barça, akár az új idényre jelentős játékos-bevásárlást végrehajtó Real pontot hagyna vendéglátóinál.

A bajnok ráadásul tovább erősödik a Primera División második fordulójában: sérüléséből felépülve, három hónapi kihagyás után játékra jelentkezett az Európa-bajnok válogatott középpályás kiválósága, Andres Iniesta.

"Visszatérése rendkívül fontos az együttes számára, ő egy unikum, aki egymaga képes meccsek eldöntésére" - dicsérte csapattársát a hátvéd Maxwell a mérkőzést megelőző sajtókonferencián. A Barçát ugyanakkor óvatosságra kell, hogy intse a tény: a Getafét évek óta joggal minősítik "óriásölőnek", a nagycsapatok ellen ugyanis rendre kiemelkedő teljesítményt nyújt a külvárosi alakulat, amely a Real és az Atlético után a harmadik az élvonalbeli madridi gárdák erősorrendjében.

Ráadásul azt sem árt elfelejtenie Pep Guardiola legénységének, hogy szombati házigazdája sorozatban 15 meccs óta veretlen, legutóbb áprilisban kapott ki.

A La Ligában legutóbb másodikként zárt Real Madridra hasonlóképpen nehéz vetélytárs vár, amellett az Espanyolnak plusz ösztönzést adhat az, hogy ez lesz az első fellépése új stadionjában, a Cornellá-El Pratban. A "blancóknál" a védelembe egyelőre nem tér vissza a válogatott jobbhátvéd, az Iniestához hasonlatosan Európa-bajnok és szintén három hónapot kihagyni kényszerült Sergio Ramos. Amint azt pénteken Manuel Pellegrini, a királyi gárda chilei vezetőedzője bejelentette: még korainak tartja hadba vetni védőjét, akinek játékára a következő fordulóban kerülhet sor.

Az idén (is) nagy terveket szövögető Atlético Madrid a Racing, a legutóbbi bajnoki bronzérmes Sevilla a Zaragoza rovására gyűjtheti be mindhárom pontot, míg a Vadócz Krisztiánt foglalkoztató Osasunára Tenerifén vár nehéznek ígérkező 90 perc.

Primera División, 2. forduló:
Szombat:
Atlético Madrid-Racing Santander 18 ó
Getafe-FC Barcelona 18
Espanyol-Real Madrid 22
Sevilla-Real Zaragoza 22
Vasárnap:
Deportivo La Coruna-Málaga 17 ó
Sporting Gijon-Almería 17
Tenerife-Osasuna 17
Villarreal-Real Mallorca 17
Valladolid-Valencia 19
Xerez-Athletic Bilbao 21A világbajnoki selejtezők után ismét Rómába, ezúttal a Lazióhoz utazik az olasz bajnokság első két fordulóját győzelemmel záró Juventus csapata.

A torinóiak nagyon jó hangulatban várhatják a fővárosi rangadót, hiszen két hete szép játékkal győzték le a Stadio Olimpicóban a másik római együttest, az AS Romát.

Ráadásul az olasz válogatott szombati és szerdai vb-selejtezőkön aratott sikereiben is elévülhetetlen szerepe volt a Juve futballistáinak, Bulgária ellen például heten léptek pályára a torinóiaktól, s a gólokat is ők, Fabio Grosso és Vincenzo Iaquinta szerezték.

A meccs esélyese még úgy is a Juventus, hogy Alessandro Del Piero nem játszhat sérülés miatt. Ezzel együtt a Lazio ellen nem mehet biztosra Ciro Ferrara együttese, a rómaiak ugyanis szintén remek formában vannak, az első két fordulót szintén vesztett pont nélkül zárták.

A címvédő Internazionale vasárnap a Parmát fogadja, az AC Milan pedig szombaton a Livornóhoz látogat.

A Debrecen Bajnokok Ligája-csoportriválisa, a Fiorentina hazai pályán játszik majd a Cagliarival.

Serie A, 3. forduló:
Szombat:
Livorno-AC Milan 18 ó
SS Lazio-Juventus 20:45
Vasárnap:
Atalanta-Sampdoria 15 ó
Bologna-Chievo 15
Fiorentina-Cagliari 15
Internazionale-Parma 15
Palermo-Bari 15
Siena-AS Roma 15
Udinese-Catania 15
Genoa-Napoli 20:45A német labdarúgó-bajnokság 5. fordulójában az egyik legnagyobb presztízsű rangadóra, Borussia Dortmund-Bayern München találkozóra kerül sor.

Sem a Hajnal Tamást foglalkoztató sárga-feketék, sem a müncheniek nem kezdték jól a szezont, ám a Bayern az átigazolási időszak utolsó pillanataiban még megszerezte a Real Madridtól a holland Arjen Robbent, aki a sérüléséből felépülő Franck Ribéryvel kiegészülve - egy nappal érkezését - követően - félelmetes kettőst alkotott a bajnoki címvédő VfL Wolfsburg ellen, amelyet 3-0-ra győztek le. Ennek tükrében inkább a vendégek a találkozó esélyesei.

Egy "magyar" mérkőzésre is sor kerül ebben a fordulóban, mivel a Lőw Zsoltot foglalkoztató Mainz Dárdai Pál Hertha BSC-jével találkozik.

A listavezető Hamburg a Stuttgartot látja vendégül, míg a Wolfsburg a második helyen álló Leverkusen ellen lép pályára.

Bundesliga, 5. forduló:
szombat:
Borussia Dortmund-Bayern München 15:30
Freiburg-Eintracht Frankfurt 15:30
Hoffenheim-VfL Bochum 15:30
Mainz-Hertha BSC 15:30
Nürnberg-Mönchengladbach 15:30
VfL Wolfsburg-Bayer Leverkusen 15:30
Hamburger SV-VfB Stuttgart 15:30
Vasárnap:
Werder Bremen-Hannover 96 15:30
Köln-FC Schalke 04 17:30

4

Az angol labdarúgó-bajnokságban három csapat, a Chelsea, a Tottenham Hotspur és a Manchester City százszázalékos, két utóbbira az ötödik fordulóban nehéz mérkőzés vár.
A Tottenham a címvédő Manchester Unitedet fogadja, amelyet 2001 óta képtelen legyőzni. A londoniak egyik legjobbja, a horvát Luca Modric sérülése miatt kidőlt a sorból, ám pótlásáról már gondoskodtak, leigazolták honfitársát, Niko Kranjcart.

A nyári átigazolási piacon rendkívül aktív Manchester City az Arsenalt látja vendégül. A kéket legnagyobb szerzeményei közül ketten éppen a londoniaktól érkeztek, ráadásul az elefántcsontparti Kolo Tourét azóta már csapatkapitánynak is megtették, míg a togói Emmanuel Adebayor sorozatban szállítja a győztes gólokat. A találkozó legnagyobb hiányzója az argentin Carlos Tévez lesz, aki a brazilok elleni világbajnoki selejtezőn szenvedett sérülést.

A magyar érdekeltségű csapatok közül a Fülöp Mártont foglalkoztató Sunderland Halmosi Péter csapatát, a Hull Cityt fogadja, míg Gera Zoltán Fulhamje az Evertont látja vendégül.

A Debrecen elleni szerdai Bajnokok Ligája-mérkőzésre készülő Liverpool az újonc Burnley ellen lép pályára.

Premier League, 5. forduló:
szombat:
Blackburn Rovers-Wolverhampton Wanderers 16 ó
Liverpool-Burnley 16
Manchester City-Arsenal 16
Portsmouth-Bolton Wanderers 16
Stoke City-Chelsea 16
Sunderland-Hull City 16
Wigan Athletic-West Ham United 16
Tottenham-Manchester United 18:30
vasárnap:
Birmingham City-Aston Villa 13 ó
Fulham-Everton 17:15

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Amerikai hadihajók sora érkezik Izrael partjaihoz, Washingtonnak kellett leállítania Jeruzsálemet – Híreink az iráni-izraeli konfliktusról csütörtökön

Amerikai hadihajók sora érkezik Izrael partjaihoz, Washingtonnak kellett leállítania Jeruzsálemet – Híreink az iráni-izraeli konfliktusról csütörtökön

Izrael fontolóra vette, hogy azonnali megtorló katonai akcióval reagáljon az Irán által elkövetett múlt szombati támadássorozatra, de végül tartva az esetleges eszkalációtól, elvetette ezt a lehetőséget - számolt be az Axios hírügynökség értesüléséről a Sky News. A héten az izraeli hadsereg és a Shin Bet bejelentése szerint légicsapásban életét vesztette a Hamász belbiztonsági részlegének vezetője, Juszef Shabat - tudósított a Times of Israel. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 18. 15:50
×
×
×
×