Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Koeman: Keserű és fájdalmas a vereség

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A magyar válogatott megérdemelte volna a döntetlent a svédek ellen - mondta a meccs után Erwin Koeman szövetségi kapitány.

'Csalódott vagyok, a lehetőségeinkhez képest megérdemeltük volna a döntetlent' - kezdte értékelését Erwin Koeman, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitány a svédektől elszenvedett vereség után.

A holland szakvezető szerint a tapasztalat, a rutin hiányzott ahhoz, hogy a magyar együttes nem tudta megtartani a döntetlent a hajrában. Zlatan Ibrahimovic győztes találatáról Koeman azt mondta, egyénileg senkit sem hibáztat, csapatként hibáztak, de azt hozzátette, Gera Zoltánnak a beadás helyett mást kellett volna választania. A válogatott a győzelemre játszott, elragadta a lelkesedés a játékosokat, így történhetett meg, hogy az utolsó percben kaptak gólt.


Keserű és fájdalmas a vereség, főleg a csoport másik meccsének tudatában - hangsúlyozta a szövetségi kapitány. Az esélyekről csak annyit mondott Koeman, hogy a csoport továbbra is nyitott, de nehéz jósolgatni a futballban.

Kiemelte: azért nem Torghelle Sándor kezdett, mert nem bírt volna kétszer 90 percet végigjátszani. Csatárposzton Rudolf Gergely játszott volna, ám a debreceni labdarúgó pénteken megsérült. Huszti Szabolcsot azért tolta előre a szakvezető, hogy lapos passzokkal próbálják kijátszani a védőket.

A kapitány gratulált a magyar együttesnek, mert szerinte nagyszerűen küzdöttek, így tudtak hátrányból egyenlíteni, ami a mentális erőről tanúskodik. A szerdai ellenfélről, Portugáliáról azt mondta a holland tréner, hogy még erősebbnek tartja őket, mint Svédországot.

Lars Lagerbäck, a svéd válogatott szövetségi kapitánya azt mondta a találkozó után, hogy rendkívül elégedett az eredménnyel és a játékkal egyaránt. "Nagy dolog, hogy ismét az utolsó pillanatokban tudtunk győzni Magyarországon, ez benne van a játékban. Végre mellénk állt a szerencse, most újra nagy esélyünk van a továbbjutásra" - emelte ki.

Szerző: Kaposi Dávid