Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A grúz tévé szerint Kaladze öngólokkal törlesztett öccse megöléséért - videók

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Otromba támadást intézett a grúz sajtó a szombati világbajnoki selejtezőn az olaszok ellen két öngólt is szerző védő, Kaha Kaladze ellen. Az egyik tévécsatorna riportere azt mondta, Kaladze így törlesztett az országnak, amelyben elrabolták és megölték a testvérét.

Az olaszok 2-0-ra nyertek világbajnoki selejtezőn Grúziában, úgy, hogy egyetlen gólt sem lőttek. Mindkét találat a lassan tíz éve olasz klubban, az AC Milanban játszó Kahaber "Kaha" Kaladze nevéhez fűződik - öngólok voltak.


A védő nagyon balszerencsésnek mondta magát, és elkeseredett volt hibái miatt. Ugyanakkor nem reagált a Rusztavi Ori nevű csatornán elhangzott, a magánéletét otromba módon előcitáló vádakra.

Kaladze korábban többször is beszélt az olasz sajtóban arról, hogy örökös lelkiismeret furdalása van az öccse halála miatt, úgy gondolja, hogy ha ő nem lesz híres és gazdag, a gyilkosoknak nem jut eszükbe elrabolni Levant.

Orvostanhallgató öccsét még a kétezres évek elején emberrablók fogságba ejtették. Bár a rendőrség javaslata ellenére a futballsztár nem zárkózott volna el a 600 ezer dolláros váltságdíj megfizetésétől sem, öccsét végül egy tömegsírból kihantolva azonosították.

Ugyancsak erősen kritizálta Kaladzét a Mszoklio Szport című sportlap is, amely szerint a Milan védője soha nem volt eszménykép Grúziában, mert nem játszott jól szinte soha sem a válogatottban.