eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Trükközhet a büntetéssel a Chelsea

Elképzelhető, hogy a Chelsea januárban a FIFA büntetése ellenére mégis igazolhat játékosokat. Minden azon múlik, a londoni klub mikor nyújtja be fellebbezését a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz.

A Chelsea-nek 21 napja van, hogy benyújtsa fellebbezését a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz, miután a FIFA eltiltotta a klubot a következő két átigazolási időszaktól.

Ha az egyesület már a jövő héten postára adja a fellebbezést, azt várhatóan novemberben tárgyalja a szervezet, és decemberben döntést hozhat. Ha azonban a Chelsea kihasználja a rendelkezésre álló időt, akkor a nemzetközi Sportdöntőbíróság csak jövő év elején tűzheti napirendjére az ügyet - közölte a szervezet főtitkára, Matthieu Reeb.

Ez esetben a FIFA-büntetés végrehajtását felfüggesztik a nemzetközi Sportdöntőbíróság döntéséig. Ha a fellebbezéssel nem jár sikerrel a londoni egyesület, és érvényben marad az büntetés, akkor az eltiltás a 2010-es nyári és 2011-es téli transzferidőszakra vonatkozik.

A londoni egyesületet azért büntette meg a szervezet, mert 2007-ben szabálytalanul csábította el a tehetséges francia szélsőt, Gael Kakutát a Lens-tól.

A Chelsea meg van győződve az igazáról, arról, hogy a francia tehetségnek nem volt profi szerződése a Lens-nál, és az ország szövetségénél sem volt regisztrálva Gael Kakuta, így ingyen megszerezhették. A franciák viszont azt állítják, hogy a 9 éves kora óta a Lens-ban szerepelt szélsőnek előszerződése volt, de 17 éves kora előtt profi megállapodást nem köthetett a francia törvények szerint.

A Lens azzal panaszolta be a Chelsea-t, hogy illegálisan környékezte meg a játékost 16 éves kora előtt, és a FIFA illetékes testülete csütörtöki döntésében a francia klubnak adott igazat.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×