eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Soha nem látott büntetés a Chelsea-nek

A Chelsea a következő két átigazolási időszakban nem szerződtethet új játékost a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség döntése értelmében. A szervezet azért büntette a londoni egyesületet, mert 2007-ben szabálytalanul csábította el a tehetséges francia szélsőt, Gael Kakutát a Lens-tól.

Legközelebb csak 2011 januárjában igazolhat új labdarúgókat a Chelsea a FIFA döntése értelmében. A nemzetközi szövetség azért büntette a londoni klubot, mert állásfoglalása szerint szerződésszegésre buzdította Gael Kakukát, aki 2007-ben a Lens-tól került a Kékekhez.

A francia egyesület panaszolta be a Chelsea-t a FIFA-nál azt állítva, hogy a klub szabálytalanul szerződtette a tehetséges játékost. A szervezet megalapozottnak találta a vádakat.

A két átigazolási szezontól való eltiltás mellett a klubnak 130 ezer eurós büntetést kell fizetni, míg a francia labdarúgónak 780 ezret, emellett négy hónapig nem játszhat.

A Chelsea közölte: a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál fellebbezni fog a büntetés miatt, amelyet aránytalanul nagynak és precedens nélkülinek tart.

A 18 éves Kakuta a Chelsea BL-be nevezett keretének is tagja, bár eddig a nagycsapatban nem lépett pályára.

A Chelsea idén nyáron négy játékost igazolt: Jurij Zsirkovot, Ross Turnbullt, Nemanja Maticsot és Daniel Sturridge-ot. A klub közben megtartotta legjobbjait, és sok alapemberrel, így Didier Drogbával, John Terryvel, Ashley Cole-lal és Florent Maloudával is szerződést hosszabbított, vagyis biztosított, hogy a Kékek jelenlegi csapata 2011-ig, a büntetés végéig együtt marad.

Korábban egy hasonló büntetést hozott a FIFA: áprilisban a Siont hasonló vétség miatt szintén eltiltotta az átigazolásoktól, amiért az egyiptomi kapust, Esszam El Hadaryt úgy szerződtette, hogy szerződése még nem járt le klubjával, az Al-Ahlyval. A svájci klub fellebbezett, a Sportdöntőbíróság pedig addig felfüggesztette az eltiltás érvénybe lépését, ameddig nem dönt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×