Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Csak kevesen láthatják a Loki bemutatkozását a BL-ben

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A DigiSport közvetíti élőben a Liverpool-Debrecen mérkőzést a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában, így a Loki bemutatkozásáról az ország nagy része lemarad. A TV2 csak kedden sugározhat BL-meccset, a beosztás alapján a magyar bajnokcsapat három hazai találkozója lesz látható az országosan fogható kereskedelmi csatornán.

Hiába az óriási érdeklődés, az ország nagy része nem láthatja a DVSC három mérkőzését a labdarúgó Bajnokok Ligájában, mivel azokat nem a TV2, hanem a DigiSport közvetíti. A nyáron indult sportcsatorna egyelőre csak tulajdonosa, a DigiTV, valamint a DigiKábel előfizetői számára érhető el, és mivel a két másik nagy szolgáltató, a UPC és a T-Home egyelőre nem vette fel a kínálatába, csak 600 ezer háztartásban fogható, szemben az országos sugárzású TV2-vel.

Ismétlést adhat a TV2


Az országos kereskedelmi csatorna még a nyáron úgy állapodott meg a jogtulajdonos Európai Labdarúgó Szövetséggel, hogy keddenként közvetít egy találkozót, valamint a döntőt, amelyet idén szombaton rendeznek - közölte az Inforadio.hu-val Sztancsik Tamás, a sportosztály vezetője.

Mivel a Loki három BL-meccse kedden, három pedig szerdán lesz, így a TV2 csak a szeptember 29-i Lyon ellen, az október 20-i Fiorentina elleni és a november 24-i Liverpool elleni hazai összecsapásokat sugározhatja. Az természetes, hogy amikor a magyar bajnok játszik, akkor azt láthatják a nézők a csatornán, legyen aznap akár egy Barcelona-Inter rangadó is - mondta Sztancsik Tamás.

Egy lehetősége van még a TV2-nek: a megállapodás szerint csütörtök éjféltől bármelyik találkozót leadhatják, így elképzelhető, hogy péntekenként megismétlik a Loki idegenbeli meccseit, köztük a Liverpool elleni fellépést is, amelyet az első fordulóban rendeznek - árulta el a sportszerkesztőség vezetője.

Lesz internetes közvetítés is

A DigiSportnál is elsőbbséget élvez a Debrecen, vagyis szerdánként élőben lesznek láthatók a hajdúságiak meccsei - ezt Kristóf Péter, a sportcsatorna főszerkesztője mondta érdeklődésünkre.

Kiemelte: bízik abban, hogy előnyt jelent majd a kábelszolgáltatókkal zajló tárgyalások során, hogy a Loki bejutott a BL-be, és három meccset kizárólag a DigiSporton lehet majd látni. Hozzátette: a sportcsatorna nyitott a megkeresésekre, de arra nem tudott konkrét választ adni, jelenleg hogyan állnak az egyeztetések a nagy terjesztőkkel, illetve, hogy vannak-e tárgyalások egyáltalán.

Aki nem tudja fogni a DigiSportot, az a csatorna honlapján követheti a Debrecen találkozóit a BL-ben, mivel a társaság ezeket a jogokat is megszerezte. Már a Levszki elleni idegenbeli selejtezőt elérhetővé tette a világhálón a csatorna, ám akkor, a nagy érdeklődés miatt a DigiSport oldala nem bírta a megterhelést, és az oldal elérhetetlenné vált. A főszerkesztő kérdésünkre azt mondta, kérték, hogy a hibát javítsák ki, és készüljenek fel a nagyobb látogatószámra, reméli, hogy ez meg is történt.

Szerző: Kaposi Dávid