Mire megy vezére nélkül az Arsenal az Old Traffordon?

Infostart
2009. augusztus 29. 08:00
A negyedik forduló hozza el az első rangadót az angol labdarúgó-bajnokságban: az eddig szárnyaló Arsenal a Manchester United otthonában lép pályára szombat késő délután. Bár az Ágyúsok idei négy tétmeccsükön 15 gólt szereztek és valamennyit megnyerték, az igazi értékmérő a címvédő elleni csata lesz. A londoniak csapatkapitányuk és idei egyik legjobbjuk, Francesc Fabregas nélkül lépnek pályára.

Az Old Traffordon, a címvédő ellen mérhetik le az Arsenal szurkolói, hogy kedvenc csapatuk valóban a bajnokesélyesek közé tartozik. A nyáron sokan féltették az Ágyúsokat, mondván Kolo Touré és Emmanuel Adebayor távozásával meggyengültek, miközben egyedül Thomas Vermaelen érkezett. Eddig azonban alaposan rácáfoltak a vészjósló hangokra a londoniak: az Everton 6-1-re, a Portsmouth-t 4-1-re győzték le, és a BL-selejtezőben magabiztosan nyertek kétszer is a Celtic ellen.

Az eredményesség mellett a mutatott játék is bizakodásra ad okot, ugyanis a védelemben jól megérti egymást Gallas és Vermaelen, a középpályán Diaby és Song is érett játékot produkál, a Francesc Fabregas irányította támadószekció erőssége pedig a kiismerhetetlenség.

A Manchester United ellen azonban az eddigiéknél nehezebb dolga lesz az Ágyúsoknak, főleg, mivel a spanyol csapatkapitány nem épült fel sérüléséből a szombati rangadóra. Mellette Theo Walcott, Samir Nasri, Johan Djourou és Lukasz Fabianski is kihagyja a találkozót. Tomas Rosicky ugyan felépült, ám nem valószínű, hogy visszatérését éppen a rangadóra időzíti Arsene Wenger.

Kollégája, Sir Alex Ferguson a meccs előtt arról beszélt, hogy együttese idén nem engedheti meg magának, hogy annyi pontot szórjon el a nagy négyes csapatai ellen, mint tavaly. A Liverpool kétszer is megverte a Vörös ördögöket, az Arsenal 4, a Chelsea pedig 2 pontot csent el a manchesteriektől, igaz, a United így is magabiztosan végzett az élen.

"Az Arsenal remekül kezdte a szezont. Mi egy meccset már elveszítettünk, így nem engedhetünk meg újabb botlást magunknak" - mondta a skót tréner, aki Edwin van der Sarra, Rio Ferdinandra és Rafaelre nem számíthat a rangadón.


A két együttes mérkőzései rendre óriási és emlékezetes csatát hoznak. 2004-ben éppen a United szakította meg az Arsenal 49 meccses veretlenségi szériáját, egy évvel korábban pedig Londonban nyertek 4-2-re.



"Ez volt az első számú rangadó, némelyik rendkívül lüktető meccs volt, de már megváltozott a csapatok karaktere. Már nincs itt Roy Keane vagy Patrick Vieira, mindketten domináns játékosok voltak" - emlékezett vissza Ferguson. A Manchester United tavaly a bajnokságban nem tudta legyőzni az Ágyúsokat, ám a BL-elődöntőben oda-vissza nyertek.

A Manchester United várhatóan a Foster, O'Shea, Evans, Vidics, Evra, Nani, Fletcher, Carrick, Valencia, Berbatov, Rooney tizeneggyel lép pályára, míg a londoniak az Almunia, Sagna, Vermaelen, Gallas, Clichy, Song, Diaby, Denilson, Arsavin, Van Persie, Eduardo csapattal kezdhetnek.

A hibátlan mérleggel álló csapatok közül a Chelsea az újoncként is remeklő Burnley-t fogadja. Carlo Ancelotti elismerően beszélt az ellenfélről, amely tavaly a Ligakupában már megtréfálta a Kékeket. Az olasz tréner szombaton még biztosan nem számíthat a nyáron igazolt Jurij Zsirkovra, de Alex már bevethető. A vendégeknél Richard Eckersley eltiltás miatt kihagyja a londoni látogatást.

A Tottenham a szintén újonc Birminghamet látja vendégül, és a kapuban továbbra is Carlo Cudicini fog állni, mivel Heurelho Gomes sérült.

Arab üzletemberek házirangadóját rendezik vasárnap kora délután, a Manchester City a Portsmouth vendége lesz. A Pompey-t az a Szulajman al Fahim vette meg, aki korábban a City eladásában is segédkezett. Az egy meccsel kevesebb játszó manchesterieknél a hétközi Ligakupa-találkozón már bemutatkozott az Evertontól igazolt Joleon Lescott. A hazaiakat rengeteg sérülés sújtja, és egyik legértékesebb tagja, Sylvain Distin is távozott, éppen Lescott helyére.

A már két vereséget begyűjtő Liverpool a Bolton ellen javíthat. A Vörösöknél Martin Skrtel játéka kérdéses, míg Albert Riera várhatóan bekerül a csapatba.

Premier League, 4. forduló
Szombat
Chelsea-Burnley 13:45
Blackburn-West Ham 16
Bolton-Liverpool 16
Stoke-Sunderland 16
Tottenham-Birmingham 16
Wolverhampton-Hull 16
Manchester United-Arsenal 18.15
Vasárnap
Portsmouth-Man City 14:30
Everton-Wigan 16
Aston Villa-Fulham 17

Szerző: Kaposi Dávid

Hanganyag: Farkas Dávid


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Angol szuperrangadó elött
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást