Sötétben intik majd le az Abu-Dzabi Forma-1-es futamot

InfoRádió / MTI
2009. augusztus 28. 19:54
Az idei Forma-1-es világbajnoki sorozat zárófutama, az Abu-Dzabi Nagydíj lesz az első a sportág történetében, amely nappal kezdődik és éjszaka fejeződik be - jelentették be a szervezők.

"A pályát úgy tervezték és úgy építették meg, hogy egyaránt alkalmas legyen nappali és éjszakai események lebonyolítására" - mondta Richard Cregan, az Abu-Dzabi Motorsports Management elnöke. "Egyedülálló lehetőség ez számunkra, hogy megmutassuk, mennyire rugalmasak tudunk lenni ezzel a létesítménnyel. A helyszínen tartózkodó szurkolók és a televíziónézők is láthatják majd a világ legújabb F1-es pályájának építészeti sajátosságait a lemenő nap fényében, s később kivilágítva is."

A november 1-jén esedékes verseny ennek megfelelően nem 15 órakor, hanem 17 órakor rajtol majd el a Yas Marina versenypályán. A Forma-1 első éjszakai futamát tavaly rendezték Szingapúrban, az idei melbourne-i Ausztrál Nagydíj pedig szürkületben ért véget, ami miatt a pilóták többsége panaszkodott, mert a látási viszonyok jelentősen megromlottak az utolsó körökben.