Komoly jegybevétellel számolhat a Debrecen

Infostart
2009. augusztus 28. 12:36
Anyagilag minden bizonnyal a jegybevételek jelentik a Debrecen számára a legnagyobb nyereséget az európai szövetségtől érkező kétmilliárd forint mellett a labdarúgó Bajnokok Ligájában - mondta Dénes Ferenc sportközgazdász.

Lehetett volna jobb és rosszabb is a Bajnokok Ligája-sorsolás a Debrecen számára - mondta az InfoRádió által megkérdezett sportközgazdász. Dénes Ferenc kiemelte: a Liverpool olyan márkanév, amely minden ország minden stadionját megtöltené, de nincs ok bánkódni a Lyon és a Fiorentina miatt sem, hiszen francia és olasz élcsapatról van szó.

Arra kevés az esély, hogy a megszerzett pontok alapján jelentősen növelje bevételét a hajdúsági klub, így a jegyek értékesítése jelentheti a legnagyobb nyereséget - közölte a sportközgazdász. Dénes Ferenc emlékeztetett: a jegybevétel meghatározó a nemzetközi sportszórakoztató-iparban, még ha Magyarországon ezzel eddig alig számoltak.

Meccsenként akár 200 millió forintos bevétellel is számolhat a Loki, ami magyar szinten komoly összegnek számít - hangsúlyozta a szakember, aki szerint úgy kell a jegyárakat meghatározni, hogy telt ház legyen a Puskás Ferenc stadionban mindhárom együttes ellen. Hozzátette: a jegyértékesítés révén merchandising- és vendéglátási bevételt generálhat a klub.

Rengeteg pozitív impulzust kap a magyar sport a DVSC sikere révén, az egész terület sokat léphet előre - emelte ki a sportközgazdász.

A magyar bajnok a BL-főtáblára kerülésért 7,1 milió eurót, vagyis közel kétmilliárd forintot biztosan kap az UEFA-tól.

Hanganyag: Farkas Dávid


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást