Bozsik: Vargára és Rudolfra felfigyelhetnek a sztárklubok is

Infostart
2009. augusztus 28. 15:29
A Debrecen labdarúgói közül többen azért is nagy lehetőség előtt állnak, mert ha jól játszanak az őszi BL-meccseken, akkor nagyobb klubok is felfigyelhetnek rájuk - mondta Bozsik Péter. A volt szövetségi kapitány szerint Varga Józsefnek és Rudolf Gergelynek van erre reális esélye.

Nehéz dolga lesz a Debrecennek a labdarúgó Bajnokok Ligájában, mert jó csapatokat sodort útjába a sors - értékelte a csütörtöki sorsolást a magyar labdarúgó-válogatott volt szövetségi kapitánya.

Bozsik Péter azt sajnálta, hogy a Liverpoolon kívül nem találkozik nézőcsalogató sztárcsapatokkal a magyar bajnok, ebből a szempontból a Milan, a Real Madrid és a Marseille hármas, vagyis a C csoport nagyobb közönséget vonzott volna, de bízik benne, hogy a Lyon és a Fiorentina ellen is jó meccseket fog játszani a Loki.

A DVSC a Liverpool ellen kezdi meg a szereplést, ez pedig fokozhatja is a szeptemberi focilázat Magyarországon - vélekedett a volt szövetségi kapitány. Hozzátette: a világ egyik legerősebb és legnevesebb csapata a Liverpool, de az angolok ellen a magyar együttesek szoktak sikereket elérni.

A Lyon erejét jól mutatja, hogy az Anderlechtet 8-2-es összesítéssel búcsúztatta a selejtezőben. Bozsik Péter szerint a francia alakulatnak a továbbjutásra is jó esélye van.

A Fiorentina csatársora erős, hiszen Adrian Mutu és Alberto Gilardino személyében klasszisokkal rendelkezik, de a szakember szerint az olaszok ellen lehet talán esélye pontszerzésre a magyar bajnoknak.

Bozsik Péter kiemelte: a Debrecen jó szereplése megnyithatja az utat Varga József és Rudolf Gergely külföldre igazolása előtt, hiszen mindketten tehetségesek és jó korban is vannak.

Hanganyag: Farkas Dávid


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást