Herczeg: Minden BL-meccs ünnep lesz

Infostart
2009. augusztus 26. 08:20
Nagyszerű este volt, fantasztikus érzés, hogy már nemcsak a debreceniek, hanem az egész ország támogatását érezhették a játékosok a Levszki Szófia elleni visszavágón - mondta az InfoRádiónak Herczeg András, a Debrecen labdarúgó-csapatának klubmenedzsere, miután a hajdúsági együttes kettős győzelemmel bejutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe. Hozzátette: a rájátszással járó felhajtást eddig is jól kezelték a tanítványai, és ebben bízik a folytatásban is.

"Nagyszerű érzés volt a Puskás Ferenc stadionban pályára lépni, jó volt látni, hogy ennyien kíváncsiak ránk. Debrecenből 18 ezren jöttek el a mérkőzésre, de sokan drukkoltak a csapatnak Budapestről és az ország többi részéből is. A korábbi két kupameccsen azt éreztük, hogy egész Debrecen minket támogat, most pedig azt, hogy az egész ország a csapat mögött áll. A továbbjutásnak sok ember örül, büszkék és boldogok vagyunk, hogy eddig eljutottunk" - mondta az InfoRádiónak Herczeg András, a Debrecen labdarúgó-csapatának klubmenedzsere a Levszki Szófia elleni 2-0-s siker után.

A BL-főtáblára jutott hajdúsági együttes szakvezetője szerint a múlt heti bulgáriai mérkőzésen mutatott bátor játékkal és a 2-1-es győzelemmel döntötték el a párharcot. "Az első meccsen megleptük az ellenfelet, nem vártak tőlünk olyan bátor játékot, később hallottuk, hogy langyosabb magyar ellenfélre számítottak a Levszkinél" - tette hozzá.

Herczeg András dicsérte a bolgár bajnokot, amely nem feltartott kézzel érkezett Budapestre, és jól játszott a keddi visszavágón. A szakvezető elismerte, hogy a csapatának szerencséje is volt bizonyos szituációkban, majd két fantasztikus gólt szereztek. Taktikaként az volt megbeszélve, hogy fejezzék be lövéssel a támadásokat, nehogy lekontrázzák a csapatot, így vállalkoztak bátran a labdarúgók, ebből lett Varga József és Rudolf Gergely bombagólja is - mondta.



A klubmenedzser nem kívánt egyetlen együttest sem megnevezni, amellyel a csoportkörben szívesen találkozna, ugyanis úgy véli, bármelyik sztárcsapat ellen élmény lesz játszani. "A földön kell maradni, a főtáblát úgy kell tekinteni, hogy minden meccs a labdarúgás ünnepe lesz számunkra" - tette hozzá.

Az biztos, hogy hat mérkőzés vár a debreceniekre a BL-ben, és azt még Herczeg András sem tudja, hogyan fogják bírni a sorozatterhelést, hiszen nem voltak még ilyennek kitéve, de reméli, hogy nem lesz ezzel probléma. Azt ugyanakkor elismerte: nem valószínű, hogy augusztus 31-ig újabb játékost szerződtetnek.

A szakvezető egyébként kíváncsi volt, játékosai hogyan dolgozzák fel a meccset övező felhajtást, de eddig úgy tűnik, a földön maradtak, és reméli, a BL-ben is így lesz ez.

Hanganyag: Szabó S. Gergõ


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást