Kovács Katalin: Fényes érmeket akarok hazahozni

Infostart
2009. augusztus 7. 08:56
A kísérletezés évének nevezte az ideit a kanadai kajak-kenu világbajnokságra készülő Kovács Katalin. A Honvéd kétszeres olimpiai bajnoka ettől függetlenül bízik abban, hogy a magyar sikerek ezúttal sem maradnak el.

Várom már, hogy megérkezzünk Kanadába, és lássam, mennyit változott a terep a dartmouth-i pályán - mondta az InfoRádiónak Kovács Katalin, aki 12 éve éppen ezen a pályán szerepelt először a felnőtt válogatottban világbajnokságon. A jövő heti világbajnokságon a sportoló öt számban, 500 és 1000 méteren egyesben, 200 méteren párosban, 200 és 500 méteren négyesben szerepel.

A Honvéd kétszeres olimpiai és 23-szoros világbajnok kajakozója kiemelte: nagyok az elvárások a csapattal szemben, de a legnagyobbak saját magával szemben, ezért minél fényesebb érmeket szeretne hazahozni a vb-ről, és ha csúcsformában lesznek, ez sikerülhet is.

Kovács Katalin szerint a pekingi olimpia utáni két év a kísérletezésről szól, hiszen lecserélődik a versenyzői garnitúra nagy része, új egységek alakulnak. A kajakozó bízik abban, hogy a magyarok próbálkozásai is jól sülnek el.

A Honvéd sportolója optimista a négyessel kapcsolatban, 500-on Janics Natasával, Kozák Danutával és Benedek Dalmával ül egy hajóba. Hozzátette: idén keveset edzettek csapathajóban, mindenki inkább az egyesre koncentrált, de amikor összeültek, akkor jó időeredményeket értek el.

Hanganyag: Farkas Dávid


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást