Széles: Nagyon jó érzés egy világbajnok edzőjének lenni

Infostart
2009. augusztus 1. 15:33
Sokat fejlődött Gyurta Dániel az elmúlt években, érettebbé vált, ezért számítani lehetett arra, hogy behozza lemaradását a 200 méteres mellúszás hajrájában - mondta az InfoRádiónak Széles Sándor, a világbajnok versenyző edzője.

Rutinosan úszott 200 méter mellen Gyurta Dániel, ha erősebben kezd, a táv végére lemerevedett, elfáradt volna - mondta az InfoRádiónak a világbajnok magyar úszó edzője. Széles Sándor hozzátette: az úszó érettebb lett, és a sok edzés és versenytapasztalat nyomán sokat fejlődött.

Bár Gyurta Dániel húsz méterrel a táv vége előtt még csak a negyedik volt, a mezőnyt pedig az amerikai Eric Shanteau vezette, mégis sikerült nyernie. Edzője elmondta: az úszó a verseny után azt mesélte, ekkor váltott ritmust és kezdte ledolgozni a különbséget ellenfeleivel szemben.

Jóleső érzés világbajnok versenyző edzőjének lenni - mondta Széles Sándor, aki hangsúlyozta: bár Magyarországon más a két verseny megítélése, az olimpia és a világbajnokság ugyanolyan rangos esemény.

"Voltak ugyan részsikerek, rövidpályás Eb-aranyak, de hosszú pályán, világbajnokságon elsőnek lenni nagyon jó érzés" - tette hozzá Gyurta Dániel edzője.

Hanganyag: Szabó S. Gergõ


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást