Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Gyárfás: Budapesten már mindenki láthatja a férfi világklasszisok felsőtestét

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A vizes sportokat összefogó világszövetség (FINA) végrehajtó bizottsága meghajolt a közakarat előtt, és pénteki ülésén úgy döntött, hogy az úszómezek esetében előírt változások 2010. január 1-től lépnek érvénybe.

Erről Gyárfás Tamás, a Magyar Úszószövetség első embere, az európai szervezet, a LEN alelnöke, a FINA újonnan megválasztott vb-tagja beszélt az MTI tudósítójának a római vb úszóselejtezői közben tartott tanácskozást követően.

Keddi sajtótájékoztatóján még azt jelentette be Julio Maglione, a FINA frissen megválasztott elnöke, hogy az új szabály csak 2010 áprilisa-májusa után léphet érvénybe.

"A FINA végrehajtó bizottságának ugyanúgy, mint ahogy a mezeket gyártó cégeknek, be kell látniuk, hogy ők vannak az úszókért, és nem az úszók értük." - indokolta a változtatást Gyárfás, aki hozzátette:

"Vége a űrruha-korszaknak, mindenkinek textildresszben kell versenyeznie. A férfiak nadrágja felül köldök alattig érhet, alul pedig térd felettig. A nők értelemszerűen hordhatnak egybefüggő ruhát, de az övék is térd feletti kell, hogy legyen. Mindkét nemnél szabad a váll, a mez pedig nem érheti a nyakat" - mondta Gyárfás.

Arra a kérdésre, hogy mi lesz a legyártott szuperárú szupermezekkel, így válaszolt:

"Ha hiszi, ha nem, már ingyen osztogatják, de még így sem vágyik senki szorítókötésre, szerintem január 1-től még a fürdőzőknek sem kell, a strandon is jobb a fecske. Ez év decemberében, Isztambulban zajlik majd a rövidpályás Európa-bajnokság, ott valószínűleg utoljára lesznek a sportolók dunsztkötésben. Ami biztos: 2010. augusztus 4-től, a budapesti Európa-bajnokságon már mindenki láthatja a férfi világklasszisok felsőtestét, ami ugye gyönyörű. Előre megmondom: az eredmények nem lesznek azok" - nyilatkozta Gyárfás Tamás.