eur:
395.02
usd:
372.06
bux:
65428.99
2024. április 17. szerda Rudolf

Schumacher Lauda és Prost nyomdokain - a Formula-1 nagy visszatérői

Két és fél év kihagyás után visszatér a Formula-1-be a hétszeres világbajnok Michael Schumacher. A német sztár a súlyos sérülést szenvedett Felipe Massát helyettesíti a Ferrarinál az idény hátralévő futamain. A száguldó cirkuszban nem ritkák a visszatérések, de nem mindenki ért el sikereket a kihagyás után. Az InfoRádió összeállításából a nagy visszatérőkkel ismerkedhet meg.

A Michael Schumacheréhez hasonló visszatérések nem ritkák a Formula-1-ben. Hogy csak a legnagyobb neveket említsük: Niki Lauda 1979-ben visszavonult, ám légitársasága anyagi nehézségei miatt 1982-ben visszatért. Az újrakezdés persze nem volt ilyen egyszerű: a McLaren csak úgy kötött vele szerződést, hogy először kipróbálták, mennyit lassult az osztrák. Ezek után sem volt sima az út: csak olyan szerződést kötöttek vele, ami kikötötte, ha az első három versenyen nem ér el jó eredményt, nem kap fizetést. Lauda ezek után a harmadik versenyét megnyerte, majd két évvel később, 1984-ben a harmadik világbajnoki címét is megszerezte.

Mario Andretti, 1978 világbajnoka 1982-ben a sérült Didier Pironi helyére ugrott be a Ferrariba, és harmadik lett az Olasz Nagydíjon.

Alain Prost az 1992-es évadot kényszerűségből hagyta ki: a Ferrarival élő szerződése nem tette lehetővé, hogy máshol versenyezzen. A professzor egy év pihenő után visszatért - és negyedszer is világbajnok lett.

Nigel Mansell a világbajnoki címe után elhagyta a Formula-1-et, és a következő évben IndyCar-bajnok lett. Ayrton Senna 1994-es végzetes balesete után Frank Williams visszahívta, és az angol az évad utolsó futamán győzni is tudott.

Persze, nem minden visszatérés volt ilyen sikeres. Az utolsó ausztrál világbajnok, Alan Jones 1986-ban négy év kihagyás után tért vissza egy meglehetősen gyenge autóba, és még pontot sem sikerült szereznie. Ugyanígy járt Alex Zanardi, aki a Formula-1-et elhagyva IndyCar bajnok lett, ám visszatérése után sem tudott maradandót alkotni.

Szerző: Domanits András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Brüsszelben: „ez a vörös vonal”

Az uniós migrációs és menekültügyi csomag esetében szerinte a legfontosabb kérdés, hogy azok, akik Európába akarnak jönni, maradhatnak-e az unió területén mindaddig, amíg menekültügyi kérelmüket elbírálják vagy az unió határain kívül kell várakozniuk a döntés meghozataláig.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Az amerikai tőzsdéken vegyes mozgásokat hozott a keddi nap: csak a Dow tudott pluszban zárni. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×