Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Újabb pólós zakó a vébén

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A magyar női vízilabda-válogatott, fordulatos mérkőzésen, 10-9-re kikapott az olimpiai bajnok holland csapattól a római vizes világbajnokság szerdai játéknapján. Ez azt jelenti, hogy Petrovics Mátyás szövetségi kapitány együttese pénteken 9 órakor az ausztrál-spanyol párharc vesztesével találkozik a 7. helyért.

A pekingi olimpián, s az idei, július eleji, eindhoveni tornán is egy góllal a hollandok nyertek, az előjelek tehát nem tűntek kedvezőnek a római vb-ütközet előtt.

Az előjelekből aztán idegesítő valóság lett, mert 1-1 után, Drávucz Rita büntetőből szerzett gólját követően 4-1-re elhúztak az olimpiai bajnoki cím védői. Kisteleki Dóra tetszetős ejtéssel szépített ugyan a második negyedben (2-4), de emberelőnyből a rivális betalált, így a nagyszünet kezdetekor 5-2-es holland vezetést mutatott az eredményjelző.

Tovább romlott a helyzet a harmadik negyed elején, 2-6-ról azonban Kisteleki újabb remeklése révén, majd a megúszó Valkay Ágnes kapufás lökete nyomán 4-6-ra visszazárkózott Petrovics Mátyás együttese. Kisebb szünet következett kölcsönös zökkenőkkel, majd Drávucz bombázott a kapuba, aztán ugyanő passzolt kiválóan a megúszó, 17 éves újonc Keszthelyi Ritához, akinek nem remegett meg a keze, sőt a játékrész legvégén a csapat legfiatalabbja gyermeki pimaszsággal ejtette át nagyszerűen a holland kapust (7-6)!

A dicséretes sorozatot Tomaskovics Eszter folytatta a zárónegyedben emberfórból (8-6), amire büntetőből, majd igen távoli lövéssel, s egy emberelőnyös helyzet értékesítésével válaszoltak a németalföldiek (8-9).

Egy perccel a dudaszó előtt Szűcs Gabriella messziről egyenlített (9-9), csakhogy a sokadik holland fór is góllal fejeződött be (9-10). Az utolsó akciót a magyar csapat vezethette, de lejárt a támadóidő, egyenlítési kísérlet nélkül.

Az 5-8. helyért:

Hollandia-Magyarország 10-9 (3-1, 2-1, 1-5, 4-2)

a magyar góldobók: Drávucz, Keszthelyi, Kisteleki 2-2, Valkay, Tomaskovics, Szűcs 1-1.