Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Újabb gond Overdose rehabilitációjában

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Újabb kellemetlen esemény zavarta meg Overdose rehabilitációját: a magyar csodaló nem hajlandó vízbe menni. Mikóczy Zoltán tulajdonos szerint ezzel a terápiával a felkészülési időszakot kívánták volna lerövidíteni, de ennek elhagyásával hosszabb időre lesz szükség, amíg a következő versenyen indulhat Overdose.

Az angliai Pulborough-ban zajlik Overdose, a veretlen magyar csodaló rehabilitációja. A terápia részeként medencében is edzik a lovat, de a tulajdonosnak, Mikóczy Zoltánnak is a szigetországba kellett utaznia, ugyanis közölték vele, hogy Overdose nem szívesen úszik.

"Az első alkalommal, amikor még nem tudta, hogy mi vár rá, szépen belement a vízbe. A lovak természetüknél fogva tudnak úszni, eddig rendben is volt minden. A második alkalommal már nem tetszett neki, de még viszonylag könnyen be lehetett vezetni, azonban harmadszorra már csak zsákkal a fején sikerült. Olyan kapucnival, amilyet a versenyeken a startgépbe történő bevezetéskor használnak a nehezebben kezelhető vagy túl ideges lovaknál. A negyedik alkalommal már annyira ellene volt, hogy szinte letámadta a személyzetet, így adta a tudtunkra, hogy ez neki nem teszik, és nem akarja" - mondta a PannoniaOverdose.hu-nak a tulajdonos.

Mikóczy Zoltán kiemelte: maga is látta, hogy Overdose a medencéhez közeledve, amikor meglátta a nyitott ajtókat, lefékezett, és egy lépést sem volt hajlandó tenni előre. Ezért úgy döntöttek, hogy nem kockáztatják az egészségét, nehogy kárt tegyen magában, és ne törjék meg az egóját, így elálltak ettől a terápiától - tette hozzá.

A tulajdonos hangsúlyozta: a rehabilitáció ettől függetlenül folyik a maga útján, annak az úsztatás egyébként sem része. A cél az lett volna, hogy ne csak a lábán keresztül kelljen a fizikai lemaradását bepótolnia, így sikerült volna a formába hozási időszakot is lerövidíteni - fejtette ki.

A medencés terápia nélkül hosszabb időnek kell eltelnie a következő versenyben történő indulásig - közölte Mikóczy Zoltán, hozzátéve, hogy szakemberek szerint ez legalább másfél hónap, de lehet akár három hónap is. A tulajdonos kiemelte: az augusztus közepi ellenőrző vizsgálaton döntenek arról, hogy akkor elkezdődhet-e a munka.

Mikóczy Zoltán szólt arról is, Overdose sérült jobb első lábáról elhagyta róla a ragasztott patkót, ezért ki kell utaznia hozzá a francia ortopéd kovácsnak, Max Fournier-nek.