eur:
393.75
usd:
368.25
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Rómában sem tört meg a szerb átok

Nem jutott be a legjobb négy közé a magyar férfi vízilabda-válogatott a római világbajnokságon, miután a negyeddöntőben 10-9-re kikapott Szerbiától. Kemény Dénes szövetségi kapitány csapata nem tudta megtörni az öt éve tartó átkot, ezúttal is vereséget szenvedett a délszlávoktól. A magyar együttes háromgólos hátrányból állt fel, majd elhúzott, de a szerbek egyenlíteni tudtak. A rendes játékidő döntetlennel végződött, a hosszabbításban pedig a szerbek eggyel több emberelőnyt tudtak kihasználni. Az alábbiakban online közvetítésünket olvashatják.

Első negyed

Magyarország-Szerbia rangadót rendeznek a világbajnokság negyeddöntőjében. Kemény Dénes szövetségi kapitány együttese öt éve, az athéni olimpia döntője óta nem tudott győzni a délszláv csapat ellen.

Elkezdődött a mérkőzés, a ráúszást a szerbek nyerték, így ők vezethetik az első támadást, de a magyarok gyorsan labdát szereznek. Az első magyar támadást rögtön emberelőnyben játszhatták a Kemény-fiúk, de Varga Dániel fölé lőtt a szépen kijátszott akció végén.

A szerbek gyorsan megszerezték a vezetést Udovicsics révén centerből (0-1), de egy percen belül Kiss Gergely egyenlített éles szögből (1-1).

Az első szerb emberelőny is kihasználatlanul maradt, Gergely remekül hárított. A túloldalon Biros és Gór-Nagy lövése is pontatlan volt, majd a szerbek kíméletlenül belőtték második emberelőnyüket, a gólt Prlainovics szerezte (1-2).

A magyarok centerezése kétszer is sikertelen volt, majd Hosnyánszky lövését a szerb kapus, Soro védte. A szerbek hamar növelték előnyüket, miután Prlainovics ejtette át a kint helyezkedő Gergelyt (1-3).

Hárai harcolt ki emberelőnyt, majd Varga Dénes vágta a hálóba a labdát nagy erővel (2-3), de az ellentámadásból a szerbek ismét eredményesek voltak: Filipovics éles szögből talált be (2-4).

Második negyed


A ráúszást ismét a szerbek nyerték, de Hosnyánszky szépen szerelt a kapu előtt. Varga Dénes kiszorított helyzetből a kapufát találta el, majd Biros centerezése sikertelen.

Sikerült kivédekezni egy emberhátrányt, de a támadásban Filipovics kiállítása után sem tudtak betalálni a magyarok, Hosnyánszky pattintása fölé szállt.

A szerbek tartják az átlagot, nagyjából minden második előnyt értékesítenek: ezúttal Udovicsics távoli löketét nem tudta kiütni Gergely (2-5).

Újabb emberelőny maradt kihasználatlanul, a szerbek védekezése rendkívül stabil. Kemény Dénes közben kapust cserélt, Gergely helyett Nagy Viktor állt be.

Az utolsó perc szerb előnnyel indult, de közelről a felső lécet találták el a délszlávok. Az ellentámadásnál újabb szerb kiállítás, a ziccerig kijátszott akciót Madaras Norbert fejezte be góllal (3-5). Vége a második negyednek, a nagyszünetre kétgólos előnnyel vonulhatnak a szerbek.

Harmadik negyed

A ráúszás megint a szerbeké, de Udovicsics ejtése mellé megy. A szerb kapu előtt Kis Gábor ezúttal be tudott fordulni centerben, de visszhúzzák, a játékvezetők ötméterest ítélnek. A büntetőt Varga Dénes lövi be (4-5).

Páros kiállítás a magyar kapu előtt, de a szerb próbálkozást Nagy Viktor hatástalanítja. A túloldalon ismét megkapják az emberelőnyt a magyarok, hosszan járatják a labdát, majd Madaras hajszálpontos lövéssel egyenlített távolról (5-5).

A szerbek elbizonytalanodtak, ezúttal emberelőnyben sem tudtak gólt szerezni, nem úgy a magyarok, akik most gyorsan használták ki az előnyt, Kiss Gergely bombázott a felső sarokba (6-5). A meccsen először vezet a Kemény-csapat!

A magyar válogatott védekezése összeállt, és Nagy Viktor is elkapta a fonalat, újabb szerb lövést védett, majd a kapufa is a magyarokkal volt.

Madaras kapufája után Varga Dénest Gocsics rántotta vissza, az ötméterest pedig Hosnyánszky lőtte be elemi erővel, a labda a felső lécről pattant be (7-5).

Hosnyánszky újabb kiállítása után már kipontozódott, az előnyt Udovicsics pattintotta be Nagy Viktor fölött (7-6), majd Prlainovics egyenlített (7-7), miután Kiss Gergely ellen láthatóan szabálytalankodott, de a bírói síp néma maradt.

Nem sikerült előnnyel zárni a negyedet, mivel Kiss Gergely lövését Soro a kapufára tolta.

Negyedik negyed

Egálról folytatódik a meccs, jön a mindent eldöntő nyolc perc! A labdát sikerült elhozni a ráúszásnál. Kis Gábor centerposzton megszerzi a labdát, de ezúttal is visszhúzzák, újabb ötméteres. A labdát Kiss Gergely vette kézbe, és a sarokba lőtt (8-7).

Biros kiállítását ezúttal nem tudták kihasználni a szerbek, a magyarok remekül védekezve szerezték meg a labdát. Varga Dénes kicsit elhamarkodva lőtt távolról, Soro könnyedén hárított.

A játékvezetők a reklamáló Kemény Dénest kiállították, így a szövetségi kapitánynak a lelátóra kellett felülnie.

Újabb kivédekezett emberhátrányt követően a szerbek akciógóllal egyenlítettek, Alekszics használta ki, hogy még nem rendeződtek a magyarok (8-8).

Támadásban megint nem jutottak közel a kapuhoz Madarasék, de a védekezés magabiztos, és Nagy Viktor is bravúrt bravúrra halmozott, szinte eufóriában véd a Vasas játékosa.

Hiába az ebmerelőny, Varga Dénes lövését blokkolni tudták a szerbek, majd Kiss Gergely húzása száll mellé, így marad a 8-8.

Újabb kivédekezett szerb akció után időt kért a magyar edzői stáb, de nem jutottak igazi lövési lehetőséghez a játékosok. Az utolsó támadást a szerbek vezethették, a játékvezetők pedig kiállították Madarast, ám Gocsics lövése a kapufáról pattant ki. Jöhet a hosszabbítás!

Hosszabbítás


Az első támadásból Filipovics távolról a kapufára találta el, majd Alekszics váratlan lövése meglepte Nagy Viktort, a labda a kapu jobb oldalába vágódott (8-9).

Ezúttal a magyarok is megkapták az emberelőnyt. Varga Dániel passza után Kis Gábor közelről behúzta a labdát, ezzel egyenlítetett (9-9).

A ráadás első felében még két szerb támadást, köztük egy emberelőnyt védekeztek ki a magyarok.

A második három perc elején Kiss Gergely engedett el egy sistergős bombát, de Soro bravúrosan hárított.

Ismét emberhátrányba kerül a magyar együttes, ugyanis Kis Gábort végleg, cserével kiállítják. A szerbek alaposan megjáratják a labdát, majd Filip Filipovics lő a hálóba (9-10).

A szerbek erőszakosan védekeznek, nem jutnak a kapu közelébe a magyarok. A támadás végén Varga Dénes lő, de a próbálkozás sikertelen. A Vasas játékosát kiállítják, de a szerbek ezúttal már az időt is húzzák, végül nem váltják gólra az előnyt.

Tizennégy másodperc maradt az egyenlítésre, és a játékvezetők ezúttal nekünk is megadják az esélyt, kiállítanak egy szerbet. Varga Dániel előtt is jó helyzet adódott, de kijátszotta Madarasnak, ám a lövés a blokkról fölé ment. Ezzel lepergett az óra, a szerbek 10-9-ra nyertek, és bejutottak a négy közé, a magyar együttes pedig az 5-8. helyért folytathatja a vb-n.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×