Schumacher mégis beül Massa autójába?

InfoRádió / MTI
2009. július 27. 16:49
A Ferrari nem zárja ki, hogy a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fogja pótolni Felipe Massát, aki a Forma-1-es Magyar Nagydíj szombati időmérő edzésén szenvedett súlyos fejsérülést.

"Nem lenne helyes most rögtön igent vagy nemet mondani - jelentette ki Stefano Domenicali csapatfőnök hétfőn a berlini Tagesspiegelnek. - Ezen a héten átgondoljuk Schumi valenciai bevetésének esélyeit, de természetesen Massa felépülése most mindennél fontosabb."

A német pilóta 2006 októberében futotta 250. és egyben eddigi utolsó GP-jét. Pontosan 40 éves, hét hónapos és 20 napos lenne a következő vb-futamon, amelyet négy hét múlva rendeznek a spanyol kikötővárosban. A 91-szeres versenygyőztes szerepvállalása ellen szól, hogy még sosem ült a jelenlegi Ferrariban - az új szabályok értelmében nem tesztelhetett -, utoljára pedig tavaly áprilisban vezette a maranellóiak F1-es gépét.

Schumacher visszatérésének ötletét egyébként Niki Lauda, az osztrákok legendás versenyzője vetette fel vasárnap, aki három vb-címéből kettőt a maranellói istálló színeiben szerzett meg:

"Nem áll rendelkezésre olyan pilóta, aki megközelítené Michael tudását. Massa akár két-három hónapot is kihagyhat, és ha én lennék Luca di Montezemolo Ferrari-elnök helyében, bizony Michaelt hívnám fel."

Willi Weber, a 40 éves Schumacher menedzsere kategorikusan cáfolta ügyfelének visszatérését, hangsúlyozva, hogy a csapat két nagyszerű tesztpilótával rendelkezik.

A Ferrari két hivatalos tartalékja a 38 esztendős olasz Luca Badoer és a 35 éves spanyol Marc Gené.