eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Öt gól a szombathelyi Arsenal-gálán

Az Arsenal labdarúgó-csapata 5-0-ra győzött a Haladás ellen a szombathelyi felkészülési mérkőzésen. A londoni együttesnél Nicklas Bendtner és Eduardo kétszer volt eredményes, míg Robin van Persie büntetőből talált be.

Tavaly még 12 ezren voltak kíváncsiak a párharc "első felvonására" ám az idén elmaradt a futball-láz a vasi megyeszékhelyen: mindössze négyezer drukker ült a lelátókon.

Az angolok legtöbb sztárjukat elhozták, így pályára lépett többek között Eduardo, Gallas, van Persie és Arsavin - ám Rosicky, Fabregas és Walcott kihagyta a derbit.

A mérkőzés során a Haladás nemigen tudta tartani a lépést az angolokkal. Elvétve volt csak a hazaiaknál a labda, míg a szigetországiak nagy kedvvel, bátran, közönségszórakoztatóan fociztak.

Az első félidőben Bendtner (17., 42.) és Eduardo (24., 40.) is két góllal örvendeztette meg az angol foci híveit. Fordulás után van Persie is betalált a kapuba (66., 11-esből), ettől kezdve pedig már könnyelműbben futballoztak a vendégek. Így néha a szombathelyiek is felértek az angol kapu elé - brazil légiósuk, Maikel révén egy büntetőt is kihagytak.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×