Massa már beszél, állapota javul

InfoRádió / MTI
2009. július 27. 18:37
Jelentősen javult Felipe Massa állapota: a Forma-1-es Magyar Nagydíj szombati időmérő edzésén balesetet szenvedett pilótát levették a lélegeztetőgépről, és már beszélt is családjával.

Ezt Grósz Andor katonai főigazgató-helyettes jelentette be a sportolót kezelő Állami Egészségügyi Központ (ÁEK) hétfői sajtótájékoztatóján.

"Az elmúlt 24 órában jelentős változások történtek, állapota továbbra is stabil" - mondta Grósz Andor. "Gyakorlatilag kontaktusképes, levettük a lélegeztető gépről, jelen pillanatban rendkívül aluszékony, láztalan, végtagjait tudja mozgatni. Újabb beavatkozásra nincs szükség, állapotában további javulás várható."

A pilóta szemsérüléséről egyelőre nem tudtak érdemben nyilatkozni az orvosok, hiszen most még nincs olyan állapotban, hogy ezeket a vizsgálatokat el tudják végezni, ezekre legkorábban 7-10 nap múlva kerülhet sor. Újságírói kérdésre Grósz elárulta, van esély arra, hogy Massa teljesen felépül.

A sajtótájékoztatón a család szóvivője elmondta: nagyon elégedettek az eddigi kezelésekkel, és egyelőre nem tervezik az elszállítást, habár korábban olyan hírek láttak napvilágot, miszerint Massa kezelését Párizsban folytatják tovább.

A brazil pilóta már beszélt családtagjaival, elsősorban arra volt kíváncsi, hogy mi történt vele. A kórház illetékesei egyben közölték, hogy a továbbiakban Massa menedzsmentje tájékoztatja a közvéleményt a fejleményekről.

Massa a Magyar Nagydíj szombat délutáni időmérőjén szenvedett balesetet: az előtte haladó Rubens Barrichello autójáról leszakadt acélrugó fejen találta, s ezután 190 km/órás sebességgel a gumifalnak csapódott. Koponyatöréssel szállították be az ÁEK intenzív osztályára, ahol még aznap megoperálták.

Massa 2002 óta versenyez az autósport elitkategóriájában, eddig 116 futamon indult, 11 alkalommal intették le elsőként, és 15-ször rajtolt az élről.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Szépvölgyi István összefoglalója
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást