Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kikapott Kanadától a női pólóválogatott

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nem jutott a legjobb négy közé a magyar női vízilabda-válogatott a római világbajnokságon, mivel 9-7-re kikapott Kanadától a negyeddöntőben.

Kanada női csapata jó ideje tagja a sportági világelitnek, és rendre nagy harcot vív a két együttes, ha összekerül egy-egy nemzetközi viadalon. Legutóbb éppenséggel az észak-amerikaiak nyertek 11-9-re, méghozzá alig több, mint három hete egy hollandiai előkészületi tornán. Ahol még valóban a formába hozásra, az alakulat összekovácsolására esett a hangsúly, legalábbis magyar részről egészen biztosan, hiszen az új - február óta hivatalban levő - szövetség kapitány, Petrovics Mátyás a németalföldi kiruccanást is még elsősorban a csapatépítésre, az új játékosok beillesztésére szánta. A római vb-n azonban már a csúcsforma elérése került előtérbe, ennél fogva Kanada ellen - a három csoportmeccsen mutatott, alapjában kiváló, és egyformán győzelmet hozó játék után - erőteljes, mutatós és főleg hatékony pólót várt szakember és szurkoló egyformán. Leginkább pedig újabb sikert, hiszen a győzelem már elődöntőbe jutást ért.

A meccs nyitányaként magyar támadás végén kanadai kapufán csattant a labda, majd ugyanez még kétszer megismétlődött, miközben az ellenfél két emberelőnyös helyzetből is betalált (0-2). Bő két perccel az első negyed lejárta előtt Drávucz Rita élt a fór adta eséllyel, majd ugyanő lőtte ki akcióból a bal felső sarkot (2-2).

A folytatásban Szűcs Gabriella bombázott a jobb felső sarokba előnyben, de jött a válasz (3-3). A csapatkapitány Pelle Anikó a változatosság kedvéért a bal alsót választotta, ám ezt sem hagyták felelet nélkül az újabb és újabb emberelőnyt kapott kanadaiak (4-4).

A nagyszünet után a 6 az 5 elleni játék gyakorlására megint az észak-amerikaiak kaptak lehetőséget, éltek is vele, ám Takács Orsolya akciógóljával egyenlített a magyar csapat (5-5). Egy bombagóllal azonban megint amott volt a vezetés, majd egy ügyes pattintással duplájára nőtt az előny (5-7). A ritka magyar fórok egyikéből lehetett volna szépíteni, de nem sikerült, ráadásul a vízi "brusztolást" is sokkal jobban bírta a fizikailag is erős rivális, így kétgólos hátrány behozásának a feladata várt a magyar együttesre az utolsó nyolc percben.

Amelynek nehézségi foka tovább nőtt, miután rögtön egy ejtésből 8-5 lett "oda". Távoli lövésből és emberelőnyből is csak kapufára tellett Pellééktől, mígnem Szűcs - szűk öt perccel a vége előtt - hatalmas lövést zúdított a kanadai kapuba (6-8). A további felzárkózás helyett azonban - megint emberelőnynél - kanadai gól következett (6-9), s eldőlt minden, Tóth Ildikó centergólja már mit sem változtatott a lényegen.

Kanada csapata elődöntős, míg Magyarország válogatottja, amely az orosz-holland mérkőzés vesztesével találkozik szerdán (11:40 ó), a legjobb esetben is már csak az ötödik lehet.