Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A sisak mentette meg Massa életét

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nehéz tovább szigorítani a jelenlegi biztonsági előírásokat a Formula-1-ben - mondta az InfoRádiónak Wéber Gábor szakkommentátor a brazil Felipe Massa szombati balesete kapcsán. A magyar F1Racing magazin főszerkesztője hozzátette, hogy a sisak méretén és súlyán is nehéz lenne érdemben változtatni.

Ha pár éve történik ilyen baleset Felipe Massával, akkor nagy valószínűséggel a brazil pilóta belehal - mondta az InfoRádiónak Wéber Gábor Formula-1-es szakkommentátor.

A magyar F1Racing magazin főszerkesztője kiemelte: az autósportban használt sisak fémszálas anyagból készült, rendkívül könnyű, de masszív, és ez mentette meg a Ferrari versenyzőjének életét.

Száz százalékos védelem nem létezik, vannak helyzetek, amelyekre nem lehet felkészülni - közölte Wéber Gábor, aki szerint a sisak jelenlegi méretén és súlyán is nehéz lenne érdemben változtatni.

A szakkommentátor úgy vélekedett, a spanyol Marc Gené foglalhatja el a szombaton súlyos balesetet szenvedett Felipe Massa helyét a következő futamon, Valenciában. A spanyol lapok ugyanakkor azt sugallják, hogy a helyi kedvenc, a kétszeres világbajnok Fernando Alonso lehet a finn Kimi Räikkönen csapattársa az Európai Nagydíjon, ha a sportfelügyelők által eltiltott Renault tényleg nem indulhat az augusztusi versenyen, de ez Wéber Gábor szerint nehezen


Forma-1 Magyar Nagydíj  (képgaléria)

elképzelhető.

A szakértő hozzátette: az szinte kizárt, hogy Michael Schumacher visszatérjen, és a korábbi német világbajnok helyettesítse Massát.

A szakkommentátor szerint az elmúlt két hétvége balesetei nagy szerepet játszhattak abban, hogy a sportfelügyelők egy futamra eltiltották a Renault-csapatot a Magyar Nagydíjon történtek miatt.

A francia csapat szerelői a spanyol Fernando Alonso bokszkiállásakor rosszul helyezték fel az autóra a jobb első kereket, amely egy perccel később elszabadult, de balesetet nem okozott.

Hanganyag: Farkas Dávid