Mezey György győzelemmel tért vissza, a bajnok kikapott

Infostart
2009. július 26. 11:13
A labdarúgó NB I nyitó fordulójában a Honvéd hazai pályán 3-1-re győzött a Kaposvár ellen. A Videoton 6-3-ra kiütötte idegenben a Kecskemétet, a Zalaegerszeg 2-1-re nyert a Paks, az MTK pedig, vendégként, 1-0-ra a Pápa ellen. A legjobbjait pihentető Debrecen a 94. percben kapott tizenegyes-góllal szenvedett vereséget Diósgyőrben.

A Honvéd egyoldalú mérkőzésen győzte le a Kaposvárt, a vendégek csak háromgólos hátrányban, már kilenc fősre fogyva tudtak szépíteni. A kispestiek jó játékkal "hangoltak" a Fenerbahce elleni, jövő heti kupamérkőzésre.

A Videoton az első félidőben kiütötte a tíz hónapos hazai veretlenségét elveszítő Kecskemétet. Doktor Mezey György, a a fehérváriak edzője győzelemmel tért vissza az NB I-be. A vendégek találatai közül különösen Nagy Dániel lövése és Lipták Zoltán fejese eredményezett látványos találatot.

Az MTK gyenge színvonalú mérkőzésen szerezte meg a három pontot az újonc Pápa otthonában. Az egyetlen gólt Lencse lőtte.

A Zalaegerszeg győzelemmel kezdett, két csatára, Rudnevs és Balázs már az első félidőben eldöntötte a Paks elleni találkozót. A Zete korábbi edzője, a Paksot irányító Gellei Imre számára ezúttal nem hozott örömet az egerszegi kirándulás.

Vereséggel kezdett a bajnok az idény előtt még a megszűnéssel is fenyegetett Diósgyőr otthonában. A borsodiak a vártnál masszívabban játszottak, de a döntetlen talán jobban megfelelt volna a játék képének. A Loki, tekintettel a jövő heti Bajnokok Ligája-selejtezőre, gyakorlatilag a második csapatát játszatta. A Diósgyőr a 94. percben szerezte meg a győztes gólt, okkal megítélt büntetőből.

A forduló pénteki mérkőzésén a Nyíregyháza 5-1-re verte a Vasast. A Győr-Újpest mérkőzést délután rendezik. A Haladás és a Ferencváros meccsét augusztus végére halasztották.