Massa állapota továbbra is stabil, de életveszélyes

InfoRádió / MTI
2009. július 26. 21:03
Továbbra is súlyos, életveszélyes, de stabil az állapota Felipe Massának, a Ferrari brazil pilótájának, akit a Forma-1-es Magyar Nagydíj szombat délutáni időmérő edzésén fejen talált egy leszakadó alkatrész a Hungaroringen.

Sajtóhírek szerint a brazil versenyzőt 48 órán keresztül altatásban tartják. Stefano Domenicali, a Ferrari egyik vezetője szerint Massa állapota stabil és pozitív, de nem szabad semmit sem elsietni. ,,Nyugodtnak kell maradni, s megvárni, hogy a szervezete reagáljon az orvosi kezelésre."

Még biztatóbbakat mondott a BBC-nek Massa egyik mérnöke, Rob Smedley: ,,Most már olyanokban is reménykedünk, amikben szombaton még nem mertünk. A sérülései nem tűnnek olyan súlyosnak, mint azt elsőre gondoltuk. Egyelőre nem akarok a visszatérésére gondolni. Felipe a barátom, majdnem olyan, mintha a testvérem lenne. Most nem a sportkarrierje a fontos, hanem hogy jobban legyen, s minél előbb a családja körébe lehessen.

Egyelőre az intenzív osztályon van, s óráról órára várjuk a híreket. Nem tudjuk, milyen sokáig tartják ott, napokig, vagy akár hetekig."