eur:
394.59
usd:
365.01
bux:
65480.96
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Cseh jobban van, de kérdéses a 200 pillangó

Már jobban van, s nincs láza Cseh Lászlónak, akit csütörtökön, a római repülőtérről kórházba kellett vinni. A magyar úszócsapat legjobbja indul a világbajnokságon, de programjáról később döntenek.

"Már egész jól vagyok, nincs lázam, a hőmérő 36.6-ot mutatott ma reggel, csak a hasam fáj még, de már nem annyira, mint tegnap - mondta a Pekingben háromszoros olimpiai ezüstérmes pénteken reggel a T-Mobile Sporthír Szolgálatnak. - A délelőtti edzést kihagyom, egy kicsit még pihenésre szorulok, de délután - ha nem esek vissza - egy keveset már úszni is fogok.

Valójában nem lepődtem meg annyira a velem történtektől, mert a közelmúltban már volt úgy, hogy egyik napról a másikra elkapott a hasfájás, igaz, akkor nem volt majd 40 fokos lázam. Mondanom sem kell, ennél rosszabb dolog aligha történhetett velem, de próbálom összeszedni magamat. Szó sincs arról, hogy a világbajnoki szereplést lemondanám, csupán az a kérdés, hogy az eredeti versenyprogramomon változtatni kell-e vagy sem."

Turi György, Cseh edzője elmondta, meggondolandó, hogy tanítványa elinduljon-e kedden a 200 méteres pillangóúszásban. Ráadásul ennek a számnak a döntője arra a napra esik, amikor a számára még fontosabb 200 méteres vegyes középdöntőjét rendezik. Mivel a betegség feltehetően sokat kivett a versenyzőből, mérlegelni kell, hogy hány számot vállalhat.

Cseh láza csütörtökön 39 fok fölé emelkedett, egyre jobban fájt a hasa, így erős lázcsillapítót és infúziót kapott. Estére sokat javult az állapota, ezért a magyar csapat orvosának egyetértésével csatlakozhatott csapattársaihoz és a küldöttség szálláshelyén külön szobát kapott, hogy teljes nyugalomban pihenhessen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×