eur:
393.76
usd:
365.13
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Nincs halasztás - video és fényképek a Steaua "kilakoltatásáról"

Megerősítette az éjszakai bombariadó hírét az MTI-nek a Steaua labdarúgócsapatához közelálló, magát megnevezni nem kívánó személy, aki maga is az utcán töltötte az együttes tagjaival az időt hajnali öt óráig. Valeriu Argaseala, a román klub elnöke elmondta, nem kérték a mérkőzés elhalasztását. Tugomir Frajman, az UEFA ellenőre megerősítette, nincs halasztás.

Az MTI bukaresti tudósítójának a forrás telefonon elmondta: éjjel fél kettőkor megjelent a szállodában két rendőr egy kutyával, és azt mondták, hogy bombát keresnek, ezért át kell kutatni a szobákat.

A megkérdezett forrásnak feltűnt, hogy csak a románok szobáit ellenőrizték, ezért felhívták a rendőrök figyelmét: ha valóban bomba lehet az épületben, akkor az egész épületet evakuálni kell. "Miért kell csak a mi szobáinkat ellenőrizni?" - kérdezték.

Végül valóban kiürítették az egész szállodát, a vendégek hajnali öt óráig fenn voltak. Emiatt a játékosok nagyon kimerültek, az MTI-t tájékoztató személy is rendkívül elcsigázott hangon, szinte félálomban nyilatkozott.

Arra a kérdésre, hogy az eset miatt elhalaszthatják-e a mérkőzést (ennek lehetőségét a román média vetette fel csütörtökön reggel), a forrás azt mondta: nem lehet tudni, ez az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) döntésétől függ. Valeriu Argaseala, a bukaresti klub elnöke a prosport.hu román hírportálnak azt mondta: a Steaua Bucuresti nem kérte a mérkőzés elhalasztását, csupán tájékoztatta Románia budapesti nagykövetségét és az UEFA-t az éjszaka történtekről, és azt várja, hogy ez az európai fórum hozzon döntést ezzel kapcsolatosan.

Az elnök megerősítette, hogy a román játékosok nagyon kimerült állapotban vannak. A hírportál részletesen leírja az éjszakai bombariadó történetével kapcsolatosan birtokába jutott információkat. Eszerint a Steaua tagjait egy rendőrségre befutott telefonbejelentés után magyar idő szerint egy órakor ébresztették fel. Két tűzszerész jelent meg, és megkezdte a szobák egy részének átkutatását.

A prosport.ro román hírportál videót is közölt az éjszakai percekről. Érdemes megnézni a fényképeit is. A portál szerint az első emeleten lévő szobákat (ahol többek között Sorin Ghionea, Petre Marin, Romeo Surdu, Banel Nicolita és Székely János volt elszállásolva) mind átvizsgálták rendőrkutyák segítségével. A Steaua tisztségviselői mind az utcára mentek, és ott várták Románia budapesti nagykövetét. Két óra tíz perckor azt jelentette a portál, hogy több mint 50 rendőr jelent meg a hotelnál, folytatva a kutatást.

A román klub illetékesei ekkor már hangot adtak elégedetlenségüknek, hogy csak a román klubhoz tartozók szobáira terjedt ki a vizsgálat. Ennek hatására ürítették ki az egész szállót, 2 óra 40 perckor mintegy 150 ember gyűlt össze az épület előtt. A hírportál szerint ekkor már a környező utcákban megjelentek az Újpest szurkolói, akik részegen állítólag "megtámadtak" román rendszámú gépkocsikat (az MTI-t délelőtt tájékoztató forrás azonban azt mondta, hogy nem látott magyar szurkolókat az éjszaka).

A hírportál szerint hajnali öt óra előtt néhány perccel hívták vissza a vendégeket szobáikba, közölve, hogy hamis bombariadóról volt szó. Az első találkozón az Újpest idegenben 2-0-ás vereséget szenvedett, a visszavágót ma 19:45-től rendezik a Szusza Ferenc Stadionban.

Délelőtt 11 óra körül eldőlt: lesz mérkőzés. Tugomir Frajman, az európai sportági szövetség (UEFA) ellenőre bejelentette, hogy a délelőtti, újpesti technikai értekezleten meghallgatta a beszámolókat az éjszakai bombariadóval kapcsolatban. Közölte: a román csapat nem kért halasztást amiatt, hogy a játékosoknak több órán át az utcán kellett várakozniuk, amíg a rendőrség átvizsgálta a szállodájukat, és vállalta a játékot.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×