Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Bombariadó volt a Steaua budapesti szállodájában

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Akár el is halaszthatják a Steaua-Újpest Európa Liga selejtező mérkőzést amiatt, hogy a bombariadó volt az éjszaka abban a hotelben, ahol a román futballcsapat tagjai voltak elszállásolva - közölte reggeli híradásában a Realitatea román hírtelevízió.

A televíziós csatorna arról adott jelentést, hogy a bukaresti együttesnek az utcán kellett töltenie az éjszaka nagy részét, miután bombariadót rendeltek el szállodájukban.

Az adó először a prosport.ro internetes portálra hivatkozva, majd budapesti tudósítójának egyenes adású tudósítása alapján számolt be az esetről. Eszerint ki kellett üríteni az épületet, és a román labdarúgóknak éjszaka egy órától hajnali öt óráig az utcán kellett várakozniuk, csak ezután térhettek vissza szobáikba.

A prosport.ro újságírói szerint a hotel környékén lévő utcákon sok Újpest-szurkoló van, aki "megtámadja" a román rendszámú gépkocsikat.

A Realitatea bemondója megállapította, hogy rendkívül feszült hangulatban várják mindkét tábor hívei a mérkőzést. Ezt bizonyítja az is, hogy a vendégszurkolók egy csoportja - amely busszal utazott Magyarországra - még a határ elérése előtt összetűzött a román rendfenntartó erőkkel Arges megye egyik helységében.

A Realitatea bemondója megkérdezte budapesti tudósítóját, hogy valóban van-e esélye a meccs elhalasztásának. A tudósító szerint erről az UEFA-nak, illetve a Magyar Labdarúgó Szövetségnek kell döntenie, de - mint hozzáfűzte - nincs sok esélye a halasztásnak.

A BRFK sajtóügyletese az MTI érdeklődésére megerősítette, hogy bombariadó volt egy fővárosi szállodában csütörtökre virradóan, de a hotel nevét nem közölte. A rendőrök a szálloda vendégeit a testi épségük megőrzése érdekében kikísérték az épületből, majd átvizsgálták a helyiségeket, de robbanószerkezetet nem találtak.

A Roosevelt téri Sofitel szálloda munkatársa az MTI-nek megerősítette, hogy a román labdarúgók náluk szálltak meg, de sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánta, hogy volt-e bombariadó az éjjel a hotelben.