Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Újra Videotonnak hívják a fehérvári futballcsapatot

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A székesfehérvári Fehérvár FC visszavette régi nevét. A mától ismét Videoton FC-nek nevezendő egyesület megállapodásra jutott a gyárral.

A Fehérvár FC közleményében az alábbiakat tudatja: A mai naptól, a Fehérvár FC kft. a régi-új néven szerepelteti csapatait, a magyar labdarúgásba visszatér a Videoton FC elnevezés.

A szurkolók által annyira várt döntést az tette lehetővé, hogy a Videoton Holding Zrt. tulajdonosai úgy látták, azok a kedvező változások, amelyek Garancsi István tulajdonszerzésével kezdődtek a székesfehérvári klub életében, olyan pályára állították a futballklubot, amellyel ismét méltóvá vált a patinás, a nemzetközi futball világában is jól ismert név viselésére.

Garancsi István, a Fehérvár FC kft. százszázalékos tulajdonosa, a klub korábbi működését érintő perek lezárása, a sportvállalkozás gazdasági erejének megszilárdítása után döntött úgy, hogy - a szurkolók vágyával összhangban - kezdeményezi a Videoton név újra felvételét. A korábbi "bázisvállalat" kedvező döntése a tulajdonos, a menedzsment, és a csapat közös sikere. Ugyancsak közleményt adott ki a Videoton Holding Zrt.: A Videoton Holding Zrt. megállapodást kötött a Fehérvár FC Kft.-vel, amelynek eredményeképpen a csapat elnevezésében ismét szerepelni fog a Videoton név.

A megállapodás nem klasszikus szponzoráció, mivel a Videoton vállalatcsoport nem rendelkezik olyan termékekkel, amelyek a márkanevének ilyen irányú erősítését üzletileg indokolttá tennék.

A Videoton Holding Zrt az FC által szorgalmazott megállapodással elismeri a sportklub eddigi eredményeit, erőfeszítéseit a nagy hagyományokkal rendelkező székesfehérvári futball stabilizálásában, és fejlesztésében, s ezért biztosítja számára a névhasználati jogot.

A helyi futball korábbi, nagyszerű nemzetközi eredményei elválaszthatatlanul összeforrtak a Videoton névvel. A holding vezetősége éppen ezért úgy látja, hogy a név rendelkezésre bocsátásával újabb lökést adhat a megindult pozitív folyamatoknak, amelyek az utóbbi időszakban a gazdálkodás stabilitásában és - remélhetőleg egyre inkább - a sporteredményekben egyaránt megmutatkoznak.

A 2004-ben a csapattal kapcsolatosan megjelenő negatív gazdasági médiahírek rossz fényt vetettek a Videoton névre, ezért döntött a Videoton vezetése akkor a névhasználati jog megvonásáról. Mára ezek a problémák megoldódni látszanak, és létrejött egy olyan háttér, amely jó esélyt ad a sikerre mind hazai, mind nemzetközi színtéren."