Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Amir Khan megszerezte első profi világbajnoki címét

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A 22 éves brit Amir Khan szombat éjjel Manchesterben egyhangú pontozással megszerezte első profi világbajnoki övét, amelyet a 31 éves ukrán Andreas Kotelniktól ragadott el a WBA (Boksz Világszövetség) kisváltósúlyú kategóriájában.

A brit ökölvívás reménységének teljesítményét két bíró 118-111-re, a harmadik pedig 120-108-ra látta jobbnak.

A mérkőzést a hét elején tartották volna Londonban, de a címvédő ukrán bokszoló betegsége miatt mostanra halasztották. A vasárnap hajnalba nyúló csatára, amelyet a manchesteri MEN Arenában rendeztek, telt ház, több mint 20 ezer néző volt kíváncsi.

A boltoni illetőségű Khan, aki 17 évesen olimpiai ezüstérmet nyert 2004-ben, Athénben, fáradhatatlanul támadott, tapasztalt ellenfele nem tudott kitartó ellencsapásokat intézni riválisa könyörtelen ökölcsapásaival szemben.

A hazai bokszoló távolról indított villámgyors kombinációkkal operált, majd - az amúgy gyakorta az ukrán bokszoló kesztyűin elhaló - ütéssorozat után azonnal odébb is táncolt, így a védekezésre berendezkedett Kotelnik rendre késve reagált, amikor kettősfedezékből megpróbált hatékonyan visszavágni, mert ritkán érte el kihívóját.

Khan, aki profiként egyszer kapott ki, 21. győzelmét aratta, míg a trónfosztott Kotelnik - 31 győzelem és 1 döntetlen után - karrierje 3. vereségét könyvelhette el.