Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Megúszta a büntetést a kokainozó teniszsztár

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Bár a férfi teniszezők világranglistájának 32. helyezettjét tavasszal doppingvétségen érték, tisztázták a vádak alól, mivel a bíróság szerint úgy került a szervezetébe a kokain, hogy megcsókolt egy nőt.

Richard Gasquet ígéretes teniszkarrierje nem törik ketté, mivel a Nemzetközi Teniszszövetség (ITF) döntéshozó testülete úgy döntött: nem tiltja el több mint két évre a játékost. A teniszező vizeletében még márciusban mutattak ki kokaint, amiért a szövetség ideiglenesen felfüggesztette.

A 23 éves teniszező még korábban azt vallotta, hogy miután vállsérülése miatt kénytelen volt visszalépni a márciusban megrendezett Key Biscayne-i tornától, barátaival elment egy népszerű szórakozóhelyre Miamiban. Itt csókolta meg az ismeretlen nőt, akiről azonban nem bizonyosodott be, hogy kokaint fogyasztott volna, de a testület szerint ennek fennállt a lehetősége.

"Számításba vettük, hogy a játékos szervezetéből kimutatott kokain olyan kis mennyiségű volt, hogy ha néhány órával később veszik le a mintát, akkor valószínűleg negatív eredménye lett volna a vizsgálatnak - áll a testület hivatalos indoklásában.

A döntéshozók hozzátették: meggyőződtek arról, hogy "a játékos félénk, visszahúzódó, őszinte és szavahihető ember. Nem csaló, és nem is fogyaszt kábítószert élvezetből". Úgy vélték, igazságtalan lenne több éves eltiltást kiszabni a teniszezőre, akinek szervezetében "csak egy csipetnyi" kokaint mutattak ki. Hangsúlyozták azonban, ha másodszorra is tiltott szer fogyasztásán kapják Gasquet-t, örökre eltiltják a versenyzéstől.

Hingis nem úszta meg


Nem Gasquet az első játékos, akinek szervezetében kokaint mutattak ki: 2007-ben a wimbledoni döntő elvesztése után Martina Hingis bukott le. A svájci teniszező hölgyet akkor két évre eltiltották.

Bár Hingis tagadta, hogy kokaint fogyasztott volna, nem sokkal a botrány kirobbanása után bejelentette, hogy visszavonul.