eur:
393.47
usd:
367.04
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Megúszta a büntetést a kokainozó teniszsztár

Bár a férfi teniszezők világranglistájának 32. helyezettjét tavasszal doppingvétségen érték, tisztázták a vádak alól, mivel a bíróság szerint úgy került a szervezetébe a kokain, hogy megcsókolt egy nőt.

Richard Gasquet ígéretes teniszkarrierje nem törik ketté, mivel a Nemzetközi Teniszszövetség (ITF) döntéshozó testülete úgy döntött: nem tiltja el több mint két évre a játékost. A teniszező vizeletében még márciusban mutattak ki kokaint, amiért a szövetség ideiglenesen felfüggesztette.

A 23 éves teniszező még korábban azt vallotta, hogy miután vállsérülése miatt kénytelen volt visszalépni a márciusban megrendezett Key Biscayne-i tornától, barátaival elment egy népszerű szórakozóhelyre Miamiban. Itt csókolta meg az ismeretlen nőt, akiről azonban nem bizonyosodott be, hogy kokaint fogyasztott volna, de a testület szerint ennek fennállt a lehetősége.

"Számításba vettük, hogy a játékos szervezetéből kimutatott kokain olyan kis mennyiségű volt, hogy ha néhány órával később veszik le a mintát, akkor valószínűleg negatív eredménye lett volna a vizsgálatnak - áll a testület hivatalos indoklásában.

A döntéshozók hozzátették: meggyőződtek arról, hogy "a játékos félénk, visszahúzódó, őszinte és szavahihető ember. Nem csaló, és nem is fogyaszt kábítószert élvezetből". Úgy vélték, igazságtalan lenne több éves eltiltást kiszabni a teniszezőre, akinek szervezetében "csak egy csipetnyi" kokaint mutattak ki. Hangsúlyozták azonban, ha másodszorra is tiltott szer fogyasztásán kapják Gasquet-t, örökre eltiltják a versenyzéstől.

Hingis nem úszta meg


Nem Gasquet az első játékos, akinek szervezetében kokaint mutattak ki: 2007-ben a wimbledoni döntő elvesztése után Martina Hingis bukott le. A svájci teniszező hölgyet akkor két évre eltiltották.

Bár Hingis tagadta, hogy kokaint fogyasztott volna, nem sokkal a botrány kirobbanása után bejelentette, hogy visszavonul.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Tombol a jelentési szezon, mi jön ma a tőzsdéken?

Tombol a jelentési szezon, mi jön ma a tőzsdéken?

Mérsékelt elmozdulásokkal kezdődhet a kereskedés az irányadó európai tőzsdéken a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák előtt. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×