Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Panaszkodnak a németek: a rendőrök csak nézték, ahogy verik őket

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A német média megdöbbenéssel számol be a Ferencváros - Hertha labdarúgó mérkőzés előtt és alatt kirobbant súlyos rendbontásról.

Az első összetűzés már a mérkőzés kezdete előtt kirobbant - számolt be a Die Welt, amely rámutatott arra, hogy magyar bőrfejűek csoportja "Heil Hitler!" jelszavakat üvöltözve, sörösüvegekkel támadt a stadionba való bebocsátásra várakozó német szurkolókra.

A lap szerint a rendőrség csak a magyar huligánok ismételt provokációja után volt hajlandó a vendégszurkolók lelátójának védelmére. A Die Welt ezzel kapcsolatban kiemeli, hogy a stadion körül lévő rendőrök jó része cigarettázott vagy a mobilján telefonált és csak nézte a dulakodásokat.

Hasonló kifogást emel a rendőrökkel szemben a Berliner Umschau című napilap is, hangsúlyozva, hogy a rendőrök végignézték a huligánok provokációit és eszükbe sem jutott közbeavatkozni, de még csak a vendégek szektorát sem nyitották meg, hogy segítsenek a németeknek elmenekülni a nekivadult magyarok elől.

A Herta klubmenedzsere a Berliner Morgenpostnak nyilatkozva elmondta, hogy a német szurkolóknak, de még az újságíróknak is félniük kellett, mert veszélyben érezték testi épségüket.

A Bild Zeitung című bulvárlap is idézi a berlini csapat menedzserét, aki szerint a magyar rendőrök annak ellenére nem léptek közbe a zavargók lecsendesítésére, hogy a német fél a mérkőzés szünetében kifejezetten kérte a karhatalom beavatkozását. Ez annyira nem történt meg, hogy a huligánok zavartalanul távozhattak az Albert Stadionból - írja a Bild Zeitung.