Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Barrichello hisztizik, Brawn szerint egyszerűen lassú volt

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Formula-1-es Német Nagydíj rajtja után még vezető Rubens Barrichello még a dobgóra sem állhatott fel, ezért a verseny után durcásan elhagyta a pályát. Ross Brawn szerint egyszerűen lassú volt mindkét autójuk.

Rubens Barrichello a futamot a második helyről kezdhette, majd a rajt után az élre állt, ám fokozatosan visszacsúszott, végül gumiproblémák és tankolási nehézségek után csak a hatodik helyen ért célba, csapattársa, a VB éllovas Jenson Button mögött.

A brazil pilóta ezt követően kifakadt. Az újságíróknak azt mondta: nem is szeretne beszélni a csapat tagjaival, csak minél előbb elhagyná a pályát, mert - mint fogalmazott - csapata megmutatta, hogyan lehet elveszíteni egy versenyt.

Ross Brawn csapatfőnök elmondta, hogy egész hétvégén gondok voltak Barrichello rádiójával, így nem kapott meg minden információt. A csapatvezető szerint a Brawn GP csak annyiban részes Barrichello rossz eredményében, hogy nem elég gyors autót adott a pilótáinak.

Brawn szerint ha Barrichello a verseny után megkap minden információt, amivel a csapat rendelkezett, belátja majd, hogy nem nyerhette volna meg a versenyt. "Rubens a versenyben futott leggyorsabb körök alapján a tizenegyedik volt. Ezzel nem lehet versenyt nyerni" - mondta a csapatvezető.

Egy dologban azonban Barrichello és Brawn is egyetért: javítani kell az autóik teljesítményét, ha meg akarják nyerni a világbajnokságot. Jelenleg a legnagyobb segítséget az ellenféltől kapják, ugyanis a RedBull pilótái egymástól veszik el a pontokat. Az utóbbi két futamon előbb Vettel-Webber, majd Webber-Vettel sorrendben értek célba. Button előnye ennek is köszönhetően tetemes: 21 pont Vettel, 22,5 Webber és 24 pont Barrichello előtt. A Brawn GP azonban már csak 19,5 ponttal vezet a legutóbbi két futamon kettős győzelmet arató RedBull előtt a csapatvilágbajnokságban.