Webbert megbüntetették, de így is simán nyert

Infostart
2009. július 12. 15:39
A Red Bull pilótája, Mark Webber nyerte a Forma-1-es Német Nagydíjat. A 32 éves ausztrál versenyző első futamgyőzelmét aratta. A második a német Sebastian Vettel (Red Bull), a harmadik a brazil Felipe Massa (Ferrari) lett. A pontversenyben élen álló angol Jenson Button (Brawn GP) az ötödik helyen ért célba. A következő futamot két hét múlva rendezik a Hungaroringen.

A nürburgringi futam mozgalmas rajtot és nagy taktikai csatát hozott. A címvédő angol Lewis Hamilton (McLaren) az élre tört, de az első kanyart már nem tudta megfelelően bevenni, és defektet is kapott.

Webbert eközben úgy is megelőzte a brazil Rubens Barrichello (Brawn GP), hogy az ausztrál oldalról nekiütközött a Brawn-Mercedesnek. Webber ezért később bokszutca-áthajtásos büntetést kapott, de a futam felére az élre verekedte magát, és simán nyert.

A német Nico Rosberg a 15. helyről rajtolva zárt a negyedik helyen, míg Barrichello hiába vezetett sokáig, csak a hatodik lett. A kétszeres világbajnok spanyol Fernando Alonso (Renault) a hetedik helyig küzdötte fel magát, míg a McLaren négy sikertelen futam után szerzett pontot: a finn Heikki Kovalainent a nyolcadik helyen intették le.

A Magyar Nagydíjat Button 68 ponttal várhatja. Vettel 47, Webber 45 és fél, Barrichello pedig 44 pontot szerzett eddig.