Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Megharcolt magyar pólós siker az ausztrálok ellen

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nagy csatában háromgólos győzelmet aratott pénteken a magyar férfi vízilabda-válogatott Ausztrália nemzeti csapata ellen az Unicum Kupáért kiírt és a római világbajnokságra történő felkészülés fontos állomásának számító nemzetközi torna nyitónapján, a Margitszigeten.

Az erőviszonyok alapján hazai sikert ígért a péntek esti meccs, még ha a magyarok számára intő jel lehetett is a pekingi olimpia, ahol végül is csak egyetlen góllal nyert a távoli kontinens együttese ellen Kemény Dénes később ötkarikás bajnoki címét megvédő legénysége.

Biros Péter, a háromszoros olimpiai aranyérmes csapatkapitány pazar ejtésével indult a csata a Hajós uszoda eső áztatta 50-es medencéjében, majd az ötkarikás elsőség dolgában ugyanígy álló Kiss Gergely balja villant (2-0), de a gyorsan megkapott három emberelőnyükből kettőt értékesítő vendégek egyenlítettek. Varga Dániel szabaddobásgóljára is jött válasz, így a nyitónegyed nem hozott előnyt.

A második nyolc percet Kiss pattintott bombája vezette be (4-3), kölcsönös pontatlanságok, rontások, a támadó csapatot sújtó kontrák - vagy annak látott, s erősen vitatható bírói döntések - miatt azonban hosszú ideig nem történt érdemi változás.

Olyannyira, hogy a meccs nyolcadik találata már jóval a nagyszünet után esett - a center Kis Gábor jóvoltából (5-3). Biros - oktalanul - érvénytelenített gólja után az ausztráloké "hatályban" maradt (5-4), ám Varga Dénes és Kiss G. gyors egymásutánban született szépségdíjas megoldásai nyomán (7-4) felhagyhatott a zúgolódással a hazai tábor.

Hogy még nincs megnyerve a meccs, arra a befejező játékrész elején két góljukkal (7-6) figyelmeztettek a vendégek, ráadásul Biros ötméteresét védte a kapus. De kiválóan tette a dolgát a magyar válogatott harmadik háromszoros olimpiai bajnoka, a kapus Szécsi Zoltán is, amire nagy szükség volt, ha már egyszer a támadójáték akadozott.

Az izgalom addig tartott, amíg - bő egy perccel a vége előtt - labdaszerzést követően a megúszó Biros javította előző hibáját: pompásan ejtett az ausztrál hálóba, majd Varga Dénes is bevette az ellenfél kapuját (9-6), így ha nehézségek közepette is, de megérdemelt magyar győzelem született.

Szombaton előbb ausztrál-német mérkőzést rendeznek 17:45 órától, majd este fél 8-tól száll vízbe a két ősi vetélytárs, a magyar és a szerb válogatott, gyakorlatilag a tornaelsőségért.